actualitat

 • 29/05/2013

  L’acord que té una dotació anual d’1.000.000 euros permetrà l’accés a línies de finançament per a microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació, i suposa una eina d’inclusió sociolaboral.

  L’ Alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i el Director Comercial de Microbank, Ramón Gatell, han signat un conveni de col·laboració  per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. A la signatura d’aquest acord ha estat present Carles Combarros, Tinent d’Alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació i President de Grameimpuls. El conveni entre l’Ajuntament i l’entitat bancària, estableix noves línies de finançament adreçades a persones físiques amb projectes d’autoocupació, professionals autonòms amb una renda anual de fins a 60.000€ i petites empreses amb menys de 10 treballadors i amb una facturació anual inferior a 500.000€.

   

  L’Ajuntament a través de l’empresa municipal Grameimpuls facilitarà els serveis de suport i assessorament empresarial mitjançant el Servei de Foment Empresarial ubicat al Centre d’Empreses de Can Peixauet (av. de la Generalitat, 99-101). Cada projecte haurà de comptar amb un pla d’empresa i un certificat de viabilitat elaborat per Grameimpuls que realitzarà un acompanyament per a la gestió del microcrèdit.   Microbank establirà un import anual d’1.000.000 euros destinat al finançament dels projectes que es presentin i siguin aprovats. La quantia màxima del microcrèdit serà de 25.000€ sense garantia real ni condició d’aval, excepte quan el titular sigui una persona jurídica.

   

  Aquest acord suposa una eina d’inclusió financera i laboral, i per tant, social. Es tracta de facilitar petits prèstecs a persones que no poden accedir a un crèdit de la banca tradicional. L’ Alcaldessa ha destacat que “és una via d’integració sociolaboral, una alternativa que pot encaixar perfectament amb un perfil que en l’actualitat té difícil l’accés al mercat laboral. Ens referim a persones aturades i amb més de 50 anys, també joves o dones i persones amb alguna discapacitat. El que pretenem és generar però també mantenir ocupació.”

   

  El conveni presenta com a novetats l’increment de la quantia del prèstec que passa de 15.000 a 25.000 euros i que permetrà finançar negocis que estiguin en marxa per a la seva consolidació o creixement. L’acord estarà vigent fins el 31 de desembre de 2013 però podrà ser prorrogat automàticament per un període de dotze mesos.

  compartir

  Etiquetes:
 • Notícies relacionades

  El termini de presentació de sol·licituds dels ajuts a l’autoocupació s’amplia fins al 30 d’abril

  En total, es destinaran prop de 300.000 euros per a la creació de noves empreses
  22/03/2018

  Nou curs de Passió per la cuina de primavera

  Les amanides, els escabetxos i els carpaccios són alguns dels plats que es cuinaran en aquesta edició
  21/03/2018

  L’Ateneu del Barcelonès Nord organitza una formació especialitzada en cooperativisme adreçada a gestories

  La sessió tindrà lloc els dies 5 i 12 d’abril al Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls
  20/03/2018