actualitat

 • 9/03/2018

  El 2018 en perspectiva de gènere

  Des de Grameimpuls hem proposat nous reptes per assolir durant aquest any FORMACIÓOCUPACIÓPERSONES

  La perspectiva de gènere sempre ha estat present en el desplegament d’actuacions formatives i ocupacionals que desenvolupa l’empresa municipal Grameimpuls. Les metodologies, els programes d’orientació laboral, els de formació ocupacional i els de contractació, sempre s’han elaborat per a que fossin actuacions amb clares oportunitats per les dones i que suposessin la seva visualització i posicionament en el mercat de treball.

  El 2017 ha estat un any de reflexió i anàlisi de les diferents actuacions dirigides al col·lectiu de dones, amb l’objectiu de plantejar noves actuacions i nous horitzons. En aquesta línia s’ha revisat tota la programació de Grameimpuls i ens hem proposat nous reptes per assolir durant el 2018. S’ha creat l’Observatori en clau de gènere, que pretén ser un document amb el que puguem obtenir una radiografia amb perspectiva de gènere del nostre entorn d’actuació, tant en el que respecta a les persones usuàries del nostres serveis, com de les empreses col·laboradores. Aquest instrument serà una eina molt valuosa alhora de programar les diferents línies d’intervenció. S’ha introduït el concepte de discriminació positiva en els processos de selecció, principalment dels plans d’ocupació i cursos on les dones estan subrepresentades. L’objectiu és que les dones tinguin mes presència en oficis i/o treballs masculinitzats i que d’aquesta manera puguin accedir a l’empresa ordinària.

  Dispositiu adreçat a dones
  Grameimpuls compta amb un Dispositiu d’acompanyament a la inserció, específic per a més de 300 dones. Dins d’aquest Dispositiu s’han programat dues accions de formació prelaboral denominades “IRIA”, on les dones podran adquirir coneixements bàsics d’electricitat, fontaneria, construcció, mecànica del automòbil, entre d’altres, amb l’objectiu de sensibilitzar-les en ocupacions masculinitzades i a posteriori poder capacitar-les en aquests oficis o bé que puguin participar en els diferents processos de selecció dels plans d’ocupació, on els homes tenen una presència majoritària. Aquesta formació prelaboral, també es fa amb l’objectiu que les dones s’incorporin als cursos de formació ocupacional on tenen una escassa o nul·la presència.

  De forma paral·lela es treballa amb l’empresa, incorporant aspectes de responsabilitat social amb perspectiva de gènere, per sensibilitzar-les per la incorporació de les dones en ocupacions on estan subrepresentades.

  Durant la programació 2018, Grameimpuls continuarà prioritzant a les dones que pateixen o han patit violència de gènere, dones majors de 45 anys, aturades de llarga durada, dones monoparentals, joves, etc. La diversitat de projectes permet el desplegament d’un ampli ventall de recursos dirigits al col·lectiu de dones; assessorament per l’orientació laboral, cursos de formació professional ocupacional, programes d’experienciació laboral – Plans d’Ocupació-, Cases d’Oficis i accés al coneixement de les TIC i xarxes socials, formant part de l’àmplia llista d’accions que donen resposta a les necessitats de les dones en la millora de l’ocupabilitat.

  compartir

 • Notícies relacionades

  Els canals de recerca de feina, nova píndola formativa

  La sessió serà divendres 23 de novembre de 9.30 a 12.30 hores
  21/11/2018