Recerca avançada


Etiqueta

emprenedoria santa coloma

Més de 250 persones participen en les sessions de sensibilització per emprendre

Un total de 254 persones han participat en el cicle de sessions de sensibilització sobre emprenedoria organitzat pel Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls. Aquestes accions pretenen motivar els i les participants vers l’autocupació com a sortida laboral. Aquest any, i com a novetat, les sessions han comptat amb un apartat dedicat a l’economia social i solidària. 


Xerrada sobre emprenedoria a la Fundació Integramenet

Grameimpuls ha realitzat una xerrada sobre emprenedoria a la Fundació Integramenet. Més d’una dotzena de dones de diferents nacionalitats, edats i trajectòries vitals han participat en aquesta sessió que tenia com a objectiu fomentar l’emprenedoria.


El pressupost de Grameimpuls per al 2018 serà de 10 milions, 1,1 milions més que enguany

El pressupost de Grameimpuls per al 2018 és de 9,98 milions d’euros, 1,1 milions d’euros més que aquest any. Una de les partides que més augmentaran són les destinades a enfortir el teixit empresarial i millorar l’ocupabilitat. La proposta de pressupost es va aprovar de manera inicial al ple del passat 6 de novembre i estarà un mes en exposició pública.


Programades dues sessions informatives més sobre els ajuts a l’autoocupació

El Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls programa els propers 22 i 28 de novembre dues noves sessions informatives sobre els ajuts a l’autoocupació. La primera trobada està prevista de 14 a 15.30 hores i la segona, de 18 a 19.30 hores. 


El Mas Fonollar acull un taller sobre el treball autònom en l’àmbit de la cultura

El Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar acull un taller per a joves sobre autoocupació en l’àmbit de la cultura. La sessió, que tindrà lloc dimecres 15 de novembre de 17 a 20 hores, porta per títol Llegendes urbanes i realitats sobre els autònoms en l’àmbit de la cultura


Sòcies de l’economia en plural

És tan atípica com estimulant. Aquí, hi ha classes sense cadires, pissarres que són un vinil i si es vol, s’aprèn en rotllana. L’Aberdeen no és una acadèmia d’anglès qualsevol. Més enllà de l’escenografia, allunyada de tot convencionalisme, s’amaga el projecte cooperatiu de quatre dones joves –tres filòlogues i una psicòloga entre els 24 i els 30 anys– que han decidit mantenir el negoci on havien treballat com a empleades.

 

 


Ja es poden tramitar els ajuts a la creació d’empreses

El termini per presentar les sol·licituds a la creació d’empreses ja està obert. Les persones interessades s’hauran d’adreçar al Servei de Foment Empresarial (Av. de la Generalitat, 99-101), on se’ls assessorà i ajudarà a presentar la documentació necessària per optar a la subvenció. La convocatòria estarà oberta fins al 30 de març de 2018. 


Tornen les sessions informatives sobre els ajuts a la creació d’empreses

Les sessions informatives sobre els ajuts a l’autoocupació tornen aquest mes de setembre. Per a les properes setmanes, Grameimpuls ha programat tres xerrades adreçades a persones emprenedores. Seran el dimecres 13, el dimarts 19 i el dimecres 27 de setembre al Centre d’Empreses Can Peixauet. 


El Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de Grameimpuls, entre els deu primers de província

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de Grameimpuls es troba en el número 10 del rànquing de punts de la província, tal com reflecteix el termòmetre de segon trimestre elaborat per la Diputació de Barcelona. Entre l’1 de gener i el 30 de juny, el PAE de Santa Coloma ha donat d’alta 24 empreses. 


Diners per fer realitat bones idees

No només és dolça i amb intens gust a xocolata orgànica. Darrera de la mossegada al deliciós Moelleux au chocolat s’amaga un exitós projecte d’emprenedoria: el Möi-Yo. Els artífex són Manuel Chicharro, colomenc i Zelda Erdem, pastissera originària d’Estrasburg. “Sempre havíem volgut muntar un negoci relacionat amb la restauració, però van ser els coneixements culinaris de la Zelda i una temporada vivint a Nova York, el que ens va ajudar a definir la idea”, explica Manuel. 


Grameimpuls organitza sessions per informar sobre els ajuts a l’autoocupació

Grameimpuls ha organitzat un seguit de sessions per informar sobre els ajuts a l’autoocupació. Les trobades, que van dirigides a persones emprenedores, s’aniran fent de manera quinzenal al llarg de tot el període que estigui oberta la tramitació de la subvenció. Les primeres dues sessions programades tindran lloc el dilluns 3 de juliol en torn de matí (10 hores) i el dimarts 18 de juliol en torn de tarda (16 hores).


L’Ajuntament de Santa Coloma posarà en marxa un programa d’ajuts per a persones emprenedores

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, destinarà 298.714 euros en ajuts a persones que es troben en situació de desocupació i que decideixin posar en marxa un projecte empresarial.


El PAE de Grameimpuls dona d’alta prop de cent negocis des de la seva posada en marxa

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de Grameimpuls ha donat d’alta 91 empreses des de la seva posada en marxa, l’octubre de 2014. Del total de negocis tramitats durant aquests dos anys i mig, 12 han estat societats limitades i 79 persones que s’han volgut constituir com a autònoms. El servei, que és gratuït, facilita la tramitació de la legalització d’una empresa a les persones emprenedores mitjançant un sistema electrònic ràpid i eficient.


Com llençar la tovallola d’autònom?

Per tal de donar de baixa la seva activitat econòmica, un treballador autònom ha de tramitar correctament una sèrie de requisits administratius.


¿Com crear la teva empresa amb la mínima inversió possible?

Lean Startup és una metodologia adequada per crear el teu negoci en entorns canviants i amb incertesa.


Les estratègies més creatives per potenciar el teu Instagram

Sessió orientada a persones emprenedores i empreses que volen treure el màxim rendiment a una de les xarxes socials amb més potencial comercial dels últims temps.


És possible fidelitzar els nostres clients sense cap cost?

Els clients fidelitzats són els que representen el percentatge més gran de vendes en el teu negoci


Mentre estàs a l'atur, treballa amb les idees

Sessió orientada a experimentar amb la creativitat per aplicar-la a buscar models de negoci i afrontar de forma diferent la vida laboral.


La segona oportunitat: realitat o ficció?

Pros i contres de la Llei 25/2015 de Segona oportunitat, reducció de la càrrega financera i altres mesures d’ordre social.


La utilitat dels informes comercials

El progressiu creixement del mercat d'informació comercial gràcies a Internet, ha permès reduir dràsticament el preu que es paga per ella.


Com afecta el Brexit a les nostres empreses?

El referèndum britànic per abandonar la Unió Europea ha generat inestabilitat i pot afectar negativament a les relacions comercials amb el Regne Unit.


Com sobreviuen els negocis d'alta temporalitat

Estratègies que desenvolupen les pimes que depenen bàsicament del clima per resistir econòmicament la resta de l'any.


Les enquestes, ens ajuden o no?

Després del 20 de juny, com ha passat en altres ocasions, es torna a posar en dubte la utilitat d'aquest recurs.


Cinquena edició del programa “Accelera el creixement”

Pimec i la Diputació de Barcelona impulsen conjuntament aquest programa adreçat a pimes que estiguin disposades a invertir en creixement.


Claus per entendre per què pagues el que pagues com a autònom

Amb el començament d'any, van haver-hi canvis per als autònoms respecte a les bases i els tipus de cotització, que repercuteixen directament a la quota a pagar.


Itinerari i Pla d'Economia Social i Solidària

Grameimpuls organitza un itinerari orientat a persones amb iniciativa i inquietuds socials i col·lectives per fomentar l'emprenedoria social.


Programa d'emprenedoria de Garantia Juvenil

Grameimpuls, en col·laboració amb els Ajuntaments de Badalona, Sant Adrià de Besòs i el Consell comarcal del Barcelonès, posa en marxa l'Itinerari d'innovació i noves tecnologies aplicades a l'alimentació i la salut.


REEMPRESA A SANTA COLOMA TANCA L'ANY AMB UN BALANÇ MOLT POSITIU

L’objectiu del Punt Reempresa al nostre municipi és la consecució d’un entorn favorable per a la cessió d’empreses i negocis entre persones.


COOPERATIVES DE TREBALL ASSOCIAT

La facturació a través de les cooperatives de treball comporta unes despeses que sovint són inferiors a les obligacions fiscals que ha de suportar un treballador autònom.


COM SERÀ EL CONSUMIDOR DEL FUTUR

Les deu claus que ens permetran fer un dibuix del perfil del consumidor al 2016.


BLOGS AMB PERSONALITAT

Per captar l’atenció del públic objectiu és necessari planificar adequadament els continguts en categories d’interès per als teus seguidors.


ESTÀS PREPARAT PER SER UN NÒMADA DEL CONEIXEMENT?

Valorar la llibertat per gestionar el teu temps i el teu treball és l’eix sobre el que gira una nova mentalitat laboral per convertir el teu talent en el millor actiu.


OPORTUNITATS DE NEGOCI PER LES START UP AL CAMP DE LA SALUT

Les noves tecnologies obren un món per explorar a l'àrea de la salut a Espanya.