Recerca avançada


Etiqueta

escola de restauració

Unes 150 persones visiten l’ERESC i la vinya d’en Sabater dins de l’Open House 2017

Cap de setmana de portes obertes als edificis singulars de Santa Coloma. El festival d’arquitectura Open House ha permès aquest diumenge visitar la nova seu de l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC) i la vinya d’en Sabater. En total, unes 150 persones han passat per ambdós espais. 


La nova Escola de Restauració i la vinya d’en Sabater, obertes al públic per l’Open House

La nova seu de l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC) i la vinya d’en Sabater seran aquest diumenge dos dels espais que es podran visitar a Santa Coloma en el marc del festival d’arquitectura Open House. L’edifici Canigó del recinte de Torribera, on s’ubica la nova ERESC es podrà visitar entre les 11 i les 14 hores. Per contra, les visites a la vinya es realitzaran en dos torns: un a les 11 i un altre a les 12 hores.

 


Obert el termini de sol·licituds per als cursos de formació ocupacional de l'Escola de Restauració

El període d’inscripció per als cursos de formació ocupacional d’hostaleria ja està obert. Sommelieria, Cuina, Direcció en restauració, Serveis de restaurant i Serveis de bar i cafeteria són les especialitats que s’ofereixen aquest any. Els cursos formen part de l’Acord marc, un projecte que té com a objectiu afavorir la inserció laboral de persones en atur, mitjançant la millora de la seva ocupabilitat. 


El casal Cuina’t l’estiu s’acomiada fins l’any vinent

El casal Cuina’t l’estiu ha tancat les portes amb un balanç molt positiu. Després de quatre setmanes d’intensa activitat, els infants i els joves que han participat en aquesta edició s’han acomiadat d’un casal que els ha servit per apropar-se al món de la gastronomia d’una manera lúdica i divertida. 


Santa Coloma estrena Escola de Restauració a l'edifici Canigó del recinte Torribera

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han inaugurat aquest matí la nova seu de l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC), ubicada al recentment rehabilitat pavelló Canigó al Recinte Torribera. El nou equipament, gestionat per Grameimpuls, està destinat a la formació de professionals de la cuina i de la restauració; el centre també oferirà reciclatge per a professionals de la cuina, formació amb cursos diversos per a les persones aficionades a la gastronomia i casals d’estiu per a infants. A partir d’ara, en el nou equipament, es podran formar fins a 340 alumnes, quasi el doble que a l’edifici anterior de l’avinguda Primavera.


L'Escola de Restauració de Santa Coloma s'inaugura dissabte

L’alcaldessa Núria Parlon i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, presidiran aquest dissabte l’acte d’obertura de la nova Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC), gestionada per Grameimpuls. El centre, ubicat al pavelló Canigó del Recinte Torribera, està destinat a la formació de professionals de la cuina i la sommelieria, el reciclatge de cuiners professionals i que també oferirà cursos per a aficionats a la cuina i activitats de restauració per al jovent.


Arrenca el casal Cuina’t l’estiu

Una trentena d’infants i joves han iniciat aquest dilluns el casal Cuina’t l’estiu, que organitza Grameimpuls, a través de l’Escola de Restauració de Santa Coloma. El casal, que finalitzarà el proper 21 de juliol, està dedicat a la cuina i a les activitats de lleure.


Nou curs d’Operacions bàsiques de cuina adreçat a treballadors en situació d’atur

L’Escola de Restauració de Santa Coloma acollirà, a partir de juliol, un nou curs d’Operacions bàsiques de cuina. La formació ocupacional està adreçada a treballadors i treballadores majors de 16 anys en situació d’atur i ofereix els i les participants coneixements per a l’elaboració de plats de cuina bàsica, la conserva d’aliments i l’aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració, entre d’altres.


El Casal Cuina’t l’estiu arriba a la quarta edició estrenant seu a l’edifici Canigó

L’empresa municipal Grameimpuls, a través de l’Escola de Restauració, organitza per quart any consecutiu el Casal Cuina’t l’estiu, que enguany es realitzarà a l’edifici Canigó del recinte Torribera. El casal de cuina se celebrarà del 26 de juny al 21 de juliol en horari de 9 a 15 hores i està adreçat a infants i joves d’entre 8 i 15 anys. Cuina’t l’estiu serà la primera activitat que es realitzi a les noves instal·lacions de l’Escola de Restauració, que estarà en ple rendiment al setembre, coincidint amb l’inici de curs.


Places lliures per al curs d’Operacions bàsiques de restaurant-bar

El curs d’Operacions bàsiques de restaurant-bar de l’Escola de Restauració de Grameimpuls té encara places lliures. La formació, adreçada prioritàriament a treballadors i treballadores majors de 16 anys en situació de desocupació, ofereix a l’alumnat coneixements en muntatge i desmuntatge de menjador i bar i en preparació de menjar ràpid, com ara l’elaboració d’aperitius, plats combinats i entrepans.


Les obres de la nova seu de l’Escola de Restauració van a bon ritme

Compte enrere per a la nova seu de l’Escola de Restauració (ERESC) de Grameimpuls. Les obres de l’edifici Canigó, ubicat al recinte Torribera, van a bon ritme. L’obertura de l’espai està prevista per a finals de juny, coincidint amb l’inici del casal Cuina’t l’estiu.


Col·laboració entre el Gremi d'Hostaleria de Mataró i l'Escola de Restauració de Grameimpuls

Formació Ocupacional

Aquest primer trimestre s'està realitzant una col·laboració entre el Gremi d'Hostaleria de Mataró i l'Escola de Restauració de Grameimpuls. Concretament s'està realintzant un curs de bar i cafeteria on l'alumnat que hi participa podrà assolir coneixements sobre aquest àmbit i també realitzar unes pràctiques professionals a una empresa del sector. 


El curs de Serveis Bàsics de Restauració en funcionament

Escola de Restauració

Durant aquest darrer mes d'octubre ja varen començar una gran majoria de cursos de l'Escola de Restauració de Grameimpuls. Un d'ells el de Serveis Bàsics de Restauració on l'alumnat ja ha pogut començar a posar en pràctica tots els coneixements obtinguts durant les classes. 


Els alumnes del Curs de Restauració aprenen a fer cuina de la Índia

Certificats de Professionalitat

Els alumnes del curs de Restauració de l'Escola de Restauració de Grameimpuls aprenen a cuinar diferents tipus i formes de menjar. En aquesta ocasió estan fent cuina internacional, concretament de la Índia. Aquest és un dels mòduls que els hi falta per finalitzar el certificat de professionalitat que els obrirà les portes del món laboral.
 


Imatges del Curs de Serveis de Restaurant

Programa Acord Marc

L'alumant del curs de Servei de Restaurant de l'Escola de Restauració de Grameimpuls ja ha començat el curs. Durant aquest tindran una formació de 590 hores tant teòrica com pràctica per adquirir els principals coneixements del servei a un restaurant.  Aquest curs està dins del programa Acord Marc.


ACORD DE COL·LABORACIÓ AMB EL GREMI D’HOSTALERIA DE MATARÓ

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha impulsat un acord de col·laboració entre Grameimpuls i el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, amb l’objectiu de formar professionals en l’àmbit dels serveis de bar i cafetería per a aquest territori.