actualitat

 • 20/09/2016

  Obert el període de preinscripcions al programa Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives (SEFED). El Certificat de Professionalitat és de 820 hores a l’aula-taller i 80 hores de pràctiques en empreses.

  El SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) és un projecte de formació que es caracteritza per la reproducció de situacions reals de treball fent servir la simulació d’empreses com a metodologia d’aprenentatge. L’alumnat s’integra en un context on es viu l’ambient laboral i es donen les condicions d’una relació de treball, que faciliten l’aprenentatge i l’entrenament de situacions, feines i processos.

  Cada centre de formació que participa en el SEFED crea una empresa d’un determinat sector econòmic, Grameimpuls, compta amb una empresa simulada de venda i distribució de mobiliari d’oficina. L’aula-taller es configura i adopta la forma, la distribució departamental i els recursos de l’oficina de l’empresa. Aquesta empresa funciona com una empresa real: realitza les compres, ven els productes i estableix la relació amb les empreses clients, comptabilitza les operacions, controla la tresoreria, liquida tributs, gestiona els Recursos Humans, etc.

  L’alumnat durant el procés d’aprenentatge ocuparà els llocs de treball de forma rotativa i desenvoluparà les diferents funcions amb l’objectiu d’assolir les competències de cada lloc de treball.

  Els centres de formació SEFED, transformats en empreses es relacionen entre ells comprant i venen les mercaderies i els serveis necessaris pel seu funcionament, estudiant la competència, elaborant estudis de mercat i es promocionen utilitzant estratègies de màrqueting. D’aquesta forma, l’empresa surt del seu entorn i es relaciona amb aquesta extensa xarxa d’empreses: el mercat SEFED.

  Per desenvolupar aquesta activitat comercial les empreses simulades SEFED utilitzen els mateixos processos de negociació, canals de comunicació i estratègies que en la realitat: correu electrònic, campanyes, presentacions, pàgines web, blogs, botigues virtuals, xarxes socials, videoconferències, telèfon, fires, etc.

  La central de simulació SEFED, a través d’un programa informàtic en línia i d’una atenció permanent per part del personal tècnic especialista en diferents àrees d’empresa, ofereix els següents serveis:

  • Entitats bancàries: banca electrònica.
  • Empresa emissora de targes de crèdit.
  • Companyia de transport de mercaderies.
  • Agència Tributària en línia: oficina virtual.
  • Tresoreria General de la Seguretat Social: Sistema RED en línia.
  • Institut Nacional de la Seguretat Social: Sistema RED en línia.
  • Servei Públic d’Ocupació: Contracte online.
  • Administració local.
  • Empreses proveïdores de matèries primes.
  • Empreses clients per generar comandes a les empreses simulades.
  • Facturació d’empreses de subministraments, assessorament, subscripcions, manteniments i altres serveis.
  • Programa per gestionar botigues virtuals: comerç electrònic

  Actualment el mercat SEFED està constituït per unes 300 empreses simulades en tot l’Estat espanyol.

  El programa SEFED es desenvoluparà del 17 d’octubre de 2016 al 19 de juny de 2017 en horari de 8.00 a 14.00h. Les persones interessades han d’estar inscrites com a demandants d’ocupació a l’Oficina de Treball i complir amb els requisits d’accés que determina el certificat de professionalitat. És condició del programa que a la seva finalització un mínim del 60% de les persones participants siguin contractades.

  Les persones interessades han de realitzar la preinscripció a Grameimpuls al carrer Rafael Casanova, 40. Fins el 30 de setembre de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 i a partir de l’octubre de dilluns a dijous de 8.30 a 14.00 i de 15.00 a 17.00 i divendres de 9.00 a 14.00h. Mes informació a www.grameimpuls.cat.

  El SEFED està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de Formació amb Compromís de Contractació, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i gestionat per Grameimpuls, SA. 

  compartir

  Etiquetes:
 • Notícies relacionades

  El termini de presentació de sol·licituds dels ajuts a l’autoocupació s’amplia fins al 30 d’abril

  En total, es destinaran prop de 300.000 euros per a la creació de noves empreses
  22/03/2018

  L’Ateneu del Barcelonès Nord organitza una formació especialitzada en cooperativisme adreçada a gestories

  La sessió tindrà lloc els dies 5 i 12 d’abril al Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls
  20/03/2018

  Molt més que un espai de psicologia

  La Mila Ogallar, psicòloga, i l’Elisa Ortiz, integradora social, són sòcies cooperativistes de Pulgarcitos, un centre de ‘coaching’ infantil i juvenil
  13/03/2018