actualitat

 • 27/04/2017

  La cooperativa ha demostrat ser el model d’empresa amb més resiliència en temps de crisis. Aquesta és la idea que més s’ha repetit aquest dimarts durant la jornada sobre cooperativisme i economia social organitzada per Grameimpuls a la biblioteca del Fondo de Santa Coloma. L’acte, que s’emmarca en el Programa d’Ateneus Cooperatius 2017, ha servit per destacar el paper del cooperativisme i de l’economia social i solidària en el món empresarial actual. 

  L’alcaldessa, Núria Parlon, que ha participat en la jornada, ha explicat les passes que, des de l’Ajuntament de Santa Coloma, s’han dut a terme per fomentar a la ciutat aquest tipus de fórmula empresarial. “Hem fet una aposta clara per promoure una economia social i solidària  que situï al centre de la producció econòmica les persones”, ha assegurat. En aquest sentit, Parlon també ha recordat que Santa Coloma forma part de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària i és, a través de Grameimpuls, un dels agents impulsors de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord.

  Exposició sobre la història del cooperativisme

  L’acte també ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcaldessa i president de Grameimpuls, Esteve Serrano, que ha explicat l’experiència de la moneda local, la Grama.  Perfecto Alonso, president de la Federació de Cooperatives de Treball i Iván Miró, impulsor de la cooperativa La Ciutat Invisible també han intervingut en la jornada.

  Després de les intervencions, els assistents han visitat l’exposició Memòria Cooperativa, el somni viscut de la cooperació social, que repassa els orígens i l’evolució de les cooperatives. La mostra, que ha estat instal·lada a la biblioteca del Fondo, es traslladarà aquest divendres a la biblioteca de Can Peixauet, on romandrà fins el proper 15 de maig. 

   

   

  compartir

  Etiquetes:
 • Notícies relacionades

  Nova formació per a persones autònomes sobre els aspectes econòmics, fiscals i financers

  La sessió és gratuïta i es realitzarà a Can Peixauet de 15.30 a 19.30 hores
  16/05/2018

  Santa Coloma es consolida en els primers llocs del rànquing dels punts Reempresa de la província

  Des del 2013, quan es va posar en marxa el programa a la ciutat, s’han tancat amb èxit 36 casos i s’han atès 136 persones reemprenedores i 57 persones cedents
  11/05/2018

  Nova formació sobre models de negoci basats en plataformes digitals

  L’acció, que és gratuïta, tindrà lloc de 15.30 a 19.30 hores a Can Peixauet
  9/05/2018