actualitat

 • 7/03/2017

  Durant la programació 2017 es prioritzarà de forma específica a les dones que pateixen o han patit violència de gènere, dones majors de 45 anys, aturades de llarga durada, dones monoparentals i joves.

  Grameimpuls compta amb un programa específic adreçat a més de 300 dones i en el que es realitzaran píndoles formatives lligades a les necessitats sociolaborals del col·lectiu, així com itineraris d’inserció laboral. El treball per a l’eradicació de la feminització de la pobresa passa necessàriament per la igualtat de gènere i d’oportunitats vers les dones, millorant la seva ocupabilitat i les condicions d’accés al treball.

  Més de 1.500 dones participen i participaran dels diferents programes que es realitzaran durant l’any 2017. La diversitat de projectes permet el desplegament d’un ampli ventall de recursos dirigits al col•lectiu de dones; assessorament per l’orientació laboral, cursos de formació professional ocupacional, programes d’experienciació laboral – Plans d’Ocupació-, Cases d’Oficis i accés al coneixement de les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) i xarxes socials, formant part de l’àmplia llista d’accions que donen resposta a les necessitats de les dones en la millora de l’ocupabilitat.

  Les accions formatives que es faran durant el present curs arribaran a més de 250 dones, que es formaran en sectors prioritaris i emergents, relacionats amb la restauració i hostaleria, atenció a les persones, medi ambient, logística, serveis a les empreses i TIC. La participació en les accions formatives possibilita la realització de pràctiques, permetent l’experiència laboral mitjançant el contacte directe amb l’empresa.

  Grameimpuls des dels seus inicis ha treballat en la integració de la perspectiva de gènere, que no només l’ha dut a terme en les relacions laborals amb el col·lectiu de professionals que treballen en el desenvolupament i gestió dels programes ocupacionals, sinó que també ha traslladat aquesta visió al si dels projectes creats des de fa més de 25 anys.

  D’aquesta manera s’han establert metodologies d’igualtat de gènere a les nostres activitats, que han permès a dones i homes desenvolupar valors tan potents com la igualtat i la solidaritat. Aquesta línia de treball es tradueix en un ampli desplegament de projectes d’orientació laboral, de formació ocupacional i inserció, potenciant la incorporació de la dona al mercat de treball.

  compartir

  Etiquetes:
 • Notícies relacionades

  Molt més que un espai de psicologia

  La Mila Ogallar, psicòloga, i l’Elisa Ortiz, integradora social, són sòcies cooperativistes de Pulgarcitos, un centre de ‘coaching’ infantil i juvenil
  13/03/2018

  El 41% de les empreses creades a través Grameimpuls estan liderades per dones

  Aquestes noves empresàries destaquen per tenir un elevat grau de qualificació respecte els homes
  5/03/2018

  El centre del Riu, escenari de l’acte de presentació del programa Mentoring

  El tret de sortida per a la segona edició d’aquesta iniciativa serà el proper 15 de març
  2/03/2018