Recerca avançada


Notícies

Recull informatiu de Grameimpuls

El PAE de Grameimpuls dona d’alta prop de cent negocis des de la seva posada en marxa

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de Grameimpuls ha donat d’alta 91 empreses des de la seva posada en marxa, l’octubre de 2014. Del total de negocis tramitats durant aquests dos anys i mig, 12 han estat societats limitades i 79 persones que s’han volgut constituir com a autònoms. El servei, que és gratuït, facilita la tramitació de la legalització d’una empresa a les persones emprenedores mitjançant un sistema electrònic ràpid i eficient.


‘Màrqueting directe: promoció d’un negoci amb pocs recursos”, nova acció formativa a Grameimpuls

Grameimpuls, en col·laboració amb els Ajuntaments de Badalona i Sant Adrià de Besòs, organitza Màrqueting directe: promoció d’un negoci amb pocs recursos, una formació dedicada a aprendre a dissenyar l’estratègia i les eines de màrqueting directe més adequades que permetin potenciar la relació amb el client, sigui quin sigui el sector, empresa de serveis, establiment comercial o punt de venda. La formació tindrà lloc el dia 7 de juny (de 16.00 a 20.00 hores), al Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls (avinguda Generalitat, 99-101 de Santa Coloma de Gramenet).


El Club de Feina realitza un miler d’atencions personalitzades durant el primer trimestre

El Club de Feina ha assessorat 585 persones i ha realitzat un total de 1.004 atencions personalitzades durant el primer trimestre de l’any. El servei està adreçat a  persones usuàries de Grameimpuls que estan en situació de desocupació o en actiu i que volen trobar o millorar la seva feina.


Finalitza la segona fase de plantació d’arbres fruiters a la Vinya d’en Sabater

La segona fase de plantació d’arbres fruiters a la vinya d’en Sabater acaba de finalitzar. Durant el mes de maig, s’ha procedit al plantat de 8 espècies, que se sumen a la dotzena que es van introduir l’any passat. Les tasques han anat a càrrec dels participants del programa de Treball i Formació. 


Neix l’associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

L’associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) s’ha constituït formalment aquest dimecres en un acte que s’ha celebrat a la seu de Barcelona Activa. A la trobada han estat representats els 32 ajuntaments catalans que hi formen part, entre ells el de Santa Coloma de Gramenet. En total, representen el 44% de la població de Catalunya.


Grameimpuls, entre els primers llocs del rànquing de punts Reempresa

Grameimpuls es troba entre els primers llocs del rànquing de serveis de foment empresarial públics que més reemprenedors ha acompanyat en el marc del Reempresa, un programa que afavoreix el relleu de negocis. El servei posa en contacte persones que volen cedir la seva empresa o negoci– cedents – amb altres que el volen agafar – reemprenedors –, assessorant-los gratuïtament al llarg de tot el procés. Durant el primer trimestre de 2017, Grameimpuls ha assessorat 18 persones que volien donar continuïtat a una activitat empresarial ja existent i a 6 cedents que cercaven relleu per a la seva empresa, segons el termòmetre de Reempresa. 


Dimecres es constitueix l’associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

La seu de Barcelona Activa serà l’escenari aquest dimecres, 17 de maig, de l’assemblea fundacional de l’associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS). Es tracta d’una iniciativa que pretén promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària. Santa Coloma de Gramenet hi forma part des dels inicis. És, juntament amb Badalona, Barcelona i Sabadell, un dels municipis del grup impulsor. En total, s’hi ha adherit 32 ajuntaments, que representen el 44% de la població de Catalunya.


Arrenca el programa Impulsa l’Ocupació per a persones aturades de llarga durada majors de 30 anys

Grameimpuls posa en marxa el programa Impulsa l’Ocupació adreçat a persones aturades de llarga durada majors de 30 anys. El pla pretén oferir assessorament personalitzat a tots els participants per tal que millorin el seu projecte vital i professional. 


Comencen els treballs de millora paisatgística a la Vinya d’en Sabater

Una cinquantena de persones participaran en els treballs de millora paisatgística de la Vinya d’en Sabater. Es tracta d’un procés que suposarà l’enjardinament de les zones no aptes per al cultiu dels ceps, així com la plantació d’arbres, l’adequació de camins i la construcció d’un mur de contenció que protegeixi de l’erosió aquest espai emblemàtic. 


L’atur registrat baixa a Santa Coloma fins a les 8.852 persones

L’atur registrat ha descendit aquest mes d’abril a Santa Coloma de Gramenet fins a les 8.852 persones, una xifra similar a la que hi havia a principis de l’any 2009. En nombres absoluts, això vol dir que 263 persones han sortit aquest mes de les llistes dels Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), un 2,9% més que al març. 


El 60,7% de les empreses assessorades per Grameimpuls sobreviu 3 anys després

Les empreses creades el 2013 amb l’assessorament de Grameimpuls mostren, al cap de tres anys, una taxa de supervivència del 60,7%, segons un estudi de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’un índex superior al de la mitjana de la comarca (55,9%) i al de la demarcació de Barcelona (58,9%). 


El cooperativisme, protagonista de l’hora del conte a la biblioteca Can Peixauet

La biblioteca de Can Peixauet de Santa Coloma ha acollit aquest dimecres al vespre una hora del conte dedicada al cooperativisme i als valors de l’economia social. L’activitat, organitzada per Grameimpuls, s’emmarca en el programa d’Ateneus Cooperatius, del qual forma part Santa Coloma a través d’aquesta empresa municipal. 


Nou curs d’Operacions bàsiques de cuina adreçat a treballadors en situació d’atur

L’Escola de Restauració de Santa Coloma acollirà, a partir de juliol, un nou curs d’Operacions bàsiques de cuina. La formació ocupacional està adreçada a treballadors i treballadores majors de 16 anys en situació d’atur i ofereix els i les participants coneixements per a l’elaboració de plats de cuina bàsica, la conserva d’aliments i l’aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració, entre d’altres.


El Casal Cuina’t l’estiu arriba a la quarta edició estrenant seu a l’edifici Canigó

L’empresa municipal Grameimpuls, a través de l’Escola de Restauració, organitza per quart any consecutiu el Casal Cuina’t l’estiu, que enguany es realitzarà a l’edifici Canigó del recinte Torribera. El casal de cuina se celebrarà del 26 de juny al 21 de juliol en horari de 9 a 15 hores i està adreçat a infants i joves d’entre 8 i 15 anys. Cuina’t l’estiu serà la primera activitat que es realitzi a les noves instal·lacions de l’Escola de Restauració, que estarà en ple rendiment al setembre, coincidint amb l’inici de curs.


Els plans d’ocupació del programa Treball als Barris beneficien 116 persones

En marxa la nova convocatòria dels plans d’ocupació del programa Treball als Barris a Santa Coloma. L’Ajuntament, a través de Grameimpuls, ha contractat per un període de sis mesos a 116 persones que es trobaven en situació d’atur per a realitzar tasques de millora de la ciutat. L’objectiu d’aquest programa és ajudar els colomencs i colomenques amb més dificultats a accedir al mercat laboral.


Grameimpuls organitza una formació sobre cooperativisme adreçada a gestories i assessories

A Catalunya, l’economia social i cooperativa genera prop del 6% del PIB i proporciona ocupació directa a unes 150.000 persones, amb presència a serveis estratègics com serveis a les persones, energies renovables o agroalimentari. Aquesta forma empresarial ha demostrat ser un model eficient i eficaç i ha estat un dels models de gestió més resistents durant la crisi, generant llocs de feina amb valors igualitaris i integradors.


‘Com fomentar les habilitats comercials’, nova acció formativa a Grameimpuls

La sessió està orientada a persones emprenedores, gerents, responsables de venda i màrqueting i qualsevol persona que estigui en contacte amb el client


Tornen les visites guiades a la vinya d’en Sabater

El proper dissabte 6 de maig arrenca un nou cicle de visites guiades a la vinya d’en Sabater. L’activitat permet els visitants conèixer el projecte experimental de recuperació de la vinya i descobrir el passat vitivinícola de la ciutat de la mà de dos personatges emblemàtics com són en Pere Pascali i en Jaume Galobardes. Les visites són tots els dissabtes de maig, a més de diumenge 14 i els dissabtes 3, 10 i 17 de juny. 


L’exposició ‘Memòria Cooperativa’ aterra a la biblioteca de Can Peixauet

L’exposició Memòria Cooperativa, el somni viscut de la cooperació social es trasllada aquest divendres, 28 d’abril, a la biblioteca de Can Peixauet de Santa Coloma, on s’hi estarà fins el proper 15 de maig. La mostra, que fins ara s’ha pogut visitar a la biblioteca del Fondo, repassa la història del moviment cooperativista i forma part de les accions previstes en el marc del Programa d’Ateneus Cooperatius 2017, del qual forma part Santa Coloma. 


Grameimpuls inicia l’Espai de Recerca Activa

La societat municipal Grameimpuls inicia el programa Espai de Recerca Activa on podran participar 125 persones en situació d’atur.


Grameimpuls inicia un projecte d’acompanyament personalitzat a la inserció per a joves

La societat municipal Grameimpuls posa en marxa el projecte REACTIV@NT dirigit a 40 joves de 16 a 30 anys on poden participar d’un procés personalitzat d’acompanyament i suport. El programa els ajudarà a identificar quins són els seus interessos i motivacions, orientar les seves trajectòries educatives-formatives i de futur professional i executar el seu propi projecte vital i professional amb una oferta de serveis flexible i adaptada a les seves necessitats, per tal d’inserir-se en el món laboral o bé retornar al sistema educatiu.


Grameimpuls organitza una jornada per reivindicar el potencial de les cooperatives

La cooperativa ha demostrat ser el model d’empresa amb més resiliència en temps de crisis. Aquesta és la idea que més s’ha repetit aquest dimarts durant la jornada sobre cooperativisme i economia social organitzada per Grameimpuls a la biblioteca del Fondo de Santa Coloma. L’acte, que s’emmarca en el Programa d’Ateneus Cooperatius 2017, ha servit per destacar el paper del cooperativisme i de l’economia social i solidària en el món empresarial actual. 


Places lliures per al curs d’Operacions bàsiques de restaurant-bar

El curs d’Operacions bàsiques de restaurant-bar de l’Escola de Restauració de Grameimpuls té encara places lliures. La formació, adreçada prioritàriament a treballadors i treballadores majors de 16 anys en situació de desocupació, ofereix a l’alumnat coneixements en muntatge i desmuntatge de menjador i bar i en preparació de menjar ràpid, com ara l’elaboració d’aperitius, plats combinats i entrepans.


Les obres de la nova seu de l’Escola de Restauració van a bon ritme

Compte enrere per a la nova seu de l’Escola de Restauració (ERESC) de Grameimpuls. Les obres de l’edifici Canigó, ubicat al recinte Torribera, van a bon ritme. L’obertura de l’espai està prevista per a finals de juny, coincidint amb l’inici del casal Cuina’t l’estiu.


La vinya d’en Sabater estrena sistema de rec sostenible

El mecanisme permet subministrar aigua gota a gota

La vinya d’en Sabater disposa, des de fa uns dies, d’un sistema de rec sostenible per millorar el rendiment dels ceps. El dispositiu, que també s’ha col·locat a l’hort, està distribuït per línies que poden subministrar aigua gota a gota de manera independent a cada planta, en funció de les necessitats de la varietat i la seva ubicació. 


Coneix els requisits legals i fiscals de la venda on-line

Sessió orientada a persones que estan valorant la idea d'emprendre un negoci on-line o que estan en la fase de disseny del seu projecte empresarial o professional.


Grameimpuls organitza una formació per millorar la productivitat personal

L’activitat està orientada a les persones que estan molt disperses donat el nivell d’estímuls al que estan sotmeses o al volum de feina que han de gestionar diàriament


Exposició d'orígens i memòria del cooperativisme

Santa Coloma de Gramenet torna a acollir l’exposició sobre orígens i memòria del cooperativisme de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.


Aspectes fiscals i comptables que els autònoms han de conèixer sobre el seu negoci

Sessió orientada a emprenedors i/o empresaris/àries que tinguin interès en conèixer i/o actualitzar els aspectes fiscals que afecten al seu negoci i/o resoldre dubtes sobre la temàtica en qüestió.


PLA D’ACTUACIÓ GRAMEIMPULS 2017

Potenciar l’ocupació serà com sempre el principal objectiu del pla d’actuació d’enguany de Grameimpuls que es desenvoluparà en base a dos eixos d’acció. 


433 PERSONES ES CONTRACTARAN A TRAVÉS DELS DIFERENTS PLANS D’OCUPACIÓ

L’empresa municipal Grameimpuls, contractarà durant l’any 2017, 433 persones en situació d’atur, en el marc dels diferents programes d’experienciació laboral (Plans d’Ocupació).


PRÀCTIQUES D’HOSTALERIA EN EMPRESES

Més de 350 alumnes dels cursos de formació ocupacional i de l’acord marc d’hostaleria, realitzaran pràctiques en empreses.


Besòs creatiu: itinerari d’innovació i creativitat per a empreses i persones emprenedores

Grameimpuls, en col•laboració amb l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, oferirà aquest programa amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. 


Potenciem les oportunitats de reemprendre al territori

A Grameimpuls desenvolupem el programa Reempresa, posant en contacte persones que volen emprendre amb aquelles que volen cedir el seu negoci.


Les estratègies més creatives per potenciar el teu Instagram

Sessió orientada a persones emprenedores i empreses que volen treure el màxim rendiment a una de les xarxes socials amb més potencial comercial dels últims temps.


Grameimpuls inicia la formació empresarial de 2017

L'oferta formativa de Grameimpuls per a persones emprenedores i empresàries ja està programada pel proper trimestre.


Festa de presentació de l’Ateneu Cooperatiu BNord

El proper diumenge 19 de març a les 18.30, a la cooperativa La Sargantana, tindrà lloc una festa de presentació de l’Ateneu Cooperatiu BNord,  del que en forma part l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a través de l’empresa municipal Grameimpuls.


IGUALTAT, OPORTUNITATS I PERSPECTIVA DE GÈNERE

Durant la programació 2017 es prioritzarà de forma específica a les dones que pateixen o han patit violència de gènere, dones majors de 45 anys, aturades de llarga durada, dones monoparentals i joves.


Emprenedoria en femení

Les dones emprenedores assessorades per Grameimpuls van constituir en 2016 el 38% de les empreses creades amb suport del Servei de Foment Empresarial.


Posada en marxa de l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord

A la cooperativa La Sargantana de Badalona s’ha fet aquest dilluns 27 la presentació oficial de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord (Ateneu BNord).


Grameimpuls i el CIRD continuen treballant conjuntament per la incorporació de la dona al mercat de

El CIRD ofereix atenció i suport especialitzat i professional a totes aquelles dones que realitzin una demanda per una problemàtica personal derivada de la seva condició de dona.


PROGRAMES DE SUPORT A LES EMPRESES PER A LA CONTRACTACIÓ SUBVENCIONADA DE JOVES DE 16 A 29 ANYS

Enguany 139 joves de la nostra ciutat podran participar dels Programes Joves per l’Ocupació i FEM Ocupació, amb l’objectiu de ser contractats per empreses del sector serveis, restauració, manteniment, comerç, etc.


Servei integral per a persones amb discapacitat i/o malaltia mental.

Un total de 10 persones amb malaltia mental  amb un grau de discapacitat superior al 33%, es podran beneficiar de la nova programació de Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció.

 


Què és un mentor?

La participació de Grameimpuls al Programa de mentoring per a joves emprenedors ens ha apropat més a aquesta figura.


GRAMEIMPULS PRESENTA LA PROGRAMACIÓ DE FORMACIÓ 2017

Grameimpuls inicia la seva programació de formació per a l’any 2017, de la que es beneficiaran 330 persones. 


COMENÇA EL PROJECTE ‘GRAMENET STEP OUT’

Grameimpuls en col·laboració amb l’Associació Mundus, inicia el projecte de mobilitat Erasmus + “GRAMENET STEP OUT”.


Es posa en marxa la Xarxa d’ateneus cooperatius del Barcelonès Nord

Grameimpuls participarà en aquest nou projecte, que té com a objectiu afavorir la viabilitat de la creació d'empreses d'economia social i cooperatives.

 


Fi a la formació empresarial de 2016

Més de dues-centes persones han rebut formació empresarial sense cost per millorar les seves competències i habilitats.


GRAMEIMPULS CONTRACTA DURANT EL 2016 UN TOTAL DE 390 PERSONES A TRAVÉS DELS PLANS D’OCUPACIÓ

L’empresa municipal Grameimpuls, ha contractat durant l’any 2016 390 persones en situació d’atur, en el marc dels programes d’experiènciació laboral (Plans d’Ocupació).


VISITA DEL NOU DIRECTOR DE L’INCAVI A LA VINYA D’EN SABATER

El passat 23 de novembre una delegació de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, (INCAVI), encapçalada pel seu nou director, Salvador Puig Rodríguez va realitzar una visita de seguiment de la vinya experimental d’en Sabater.


Com posar en marxa un canal de Youtube pel teu negoci

Sessió orientada persones emprenedores i empreses que vulguin aprendre a crear i optimitzar el seu canal de Youtube per tal que tingui un impacte real en el seu negoci.


IV XMESS

Dimecres 30 de novembre es durà a terme la IV Trobada de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària a Santa Coloma de Gramenet.

 


Últims dies per fer la inscripció a la Llançadora d’Ocupació de Santa Coloma de Gramenet

El 2 de desembre finalitza el termini per fer les inscripcions a la Llançadora d’Ocupació de Santa Coloma, impulsada per l’Ajuntament a través de l’ empresa municipal Grameimpuls.


LLANÇADORA D’OCUPACIÓ A SANTA COLOMA

El president de Grameimpuls, Esteve Serrano, va anunciar el passat 24 d’octubre que Santa Coloma de Gramenet durà a terme a partir del mes de desembre el programa Llançadora d’Ocupació.


PRÀCTIQUES LABORALS REMUNERADES PER A 50 JOVES

L’Ajuntament de Santa Coloma facilitarà les pràctiques laborals remunerades per a 50 joves del municipi, que seran contractats per l’empresa municipal Grameimpuls.


L’ESCOLA DE RESTAURACIÓ POSA EN MARXA EL CURS PER A PROFESSIONALS

El proper 15 de novembre s’iniciarà el nou curs de cuina per a persones emprenedores i professionals de la restauració.


Obert el període de matrículació a la UNED

Fins el 20 d’octubre està obert el termini d’inscripció la Univeristat Nacional d’Educació a Distància (UNED) en diferents Graus, curs d’accés a la Universitat i anglès. 


Àmplia programació de cursos de formació a l’Escola de Restauració

Més de 100 persones hi participaran als diferents cursos de formació ocupacional de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC), gestionada per Grameimpuls.


Grameimpuls obre les preinscripcions per participar a la nova edició del programa SEFED

Obert el període de preinscripcions al programa Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives (SEFED). El Certificat de Professionalitat és de 820 hores a l’aula-taller i 80 hores de pràctiques en empreses.


TORNA EL ‘PASSIÓ PER LA CUINA’

L’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) posa en marxa, un any més,  els cursos de cuina per a aficionats a l'espai "Passió per la cuina". 


Mentre estàs a l'atur, treballa amb les idees

Sessió orientada a experimentar amb la creativitat per aplicar-la a buscar models de negoci i afrontar de forma diferent la vida laboral.


VISITA A LES OBRES DE LA NOVA ESCOLA DE RESTAURACIÓ

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, van realitzar el passat 18 de juliol una visita oficial a les obres de la nova seu de l’Escola de Restauració al Pavelló Canigó de Torribera. 


GRAMEIMPULS CONTRACTA UN TOTAL DE 242 PERSONES AMB ELS PLANS D’OCUPACIÓ

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a través de l’empresa municipal Grameimpuls, contracta durant 6 mesos a 242 persones en situació d’atur, en el marc dels diferents programes de Plans d’Ocupació.


CASAL ‘CUINA’T L’ESTIU’

El 22 de juliol finalitza la tercera edició del casal ‘Cuina’t l’estiu’ que organitza Grameimpuls a través de l’Escola de Restauració Santa Coloma amb la participació de 30 nens i nenes entre 8 i 15 anys. 


FORMACIÓ I OCUPACIÓ PER A JOVES

Presentació dels nous plans d'0cupació per a joves

Santa Coloma de Gramenet ofereix ocupació, formació i orientació a gairebé la totalitat dels joves de 16 a 29 anys que estan registrats a la ciutat en situació d’atur. L’alcaldessa Núria Parlon va presentar el passat dimarts 31 de maig, al Centre de Formació Ocupacional La Ginesta, les principals novetats dels plans d’ocupació per a joves amb un total de 140 persones contractades i va explicar quines són les línies estratègiques en l’oferta de cursos de formació i orientació que estan adreçats a 1.100 joves més. L’atur juvenil registrat al municipi és de 1.516 persones de les que 740 són dones.


GRAMEIMPULS, PARTICIPA A LA 5A. MOSTRA “ELS SABORS DEL MÓN” I A LA 1A. FESTA DEL MEDI AMBIENT

L’Escola de Restauració de Santa Coloma – ERESC- ha participat en la 5a. edició de la Fira “Els sabors del món”, organitzada per l’associació Fondo Comerç, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i el Centre de Normalització Lingüística – L’Heura-. 


L'atur a Santa Coloma de Gramenet baixa de les 10.000 persones aturades registrades

Mercat de treball

A Santa Coloma de Gramenet el nombre d’aturats registrats durant el passat mes de maig, es situa per sota de les 10.000 persones. El nostre municipi no baixava d’aquesta xifra simbòlica des juliol de 2009.


Propera incorporació de la Santa Coloma de Gramenet en la DO d’Alella

Vinya d'en Sabater

L’Ajuntament de Santa Coloma ha sol·licitat a la Comissió Rectora de la Denominació d’Origen Alella, la inclusió de la ciutat arran del projecte experimental de recuperació del patrimoni vitivinícola “Vinya d’en Sabater”, impulsat per l’Ajuntament i gestionat per l’empresa municipal Grameimpuls.


EN EL MARC DEL PROGRAMA FEM OCUPACIÓ 9 JOVES MÉS TROBEN FEINA

Els/les 9 joves que han realitzat el curs de Neteja en espais oberts i instal·lacions del programa FEM Ocupació, tindran un contracte de 6 mesos.


L'hort en la Vinya d'en Sabater

Dins l’objectiu de la recuperació de la vinya dels anys 70 observem que sempre s’ha mantingut una estreta relació entre l’hort i la vinya. Aquesta relació es deguda a una manca de camp agrícola per cultivar hortalisses. La vinya va ser un dels cultius històrics més importants en l’època. I la producció de vi una de les activitats econòmiques més importants.


La propera setmana finalitza el curs d'Organització i gestió de magatzem

El curs que es va iniciar el passat 1 de febrer té una durada de 400 hores i correspon a un certificat de professionalitat de nivell 3.


Qualitat i bones pràctiques a l’activitat econòmica i comerços

Sessió sobre quines són les normes que s'han de tenir en compte en la relació amb els clients i proveïdors i que són identitat del comerç de proximitat qualitatiu.


GRAMEIMPULS ASSUMEIX UNA DE LES VICEPRESIDÈNCIES D’ACACER

Grameimpuls representarà en aquesta associació a les administracions locals. 


Cuina't l'estiu 2016

Cuina't l'estiu i descobreix el món!

Grameimpuls organitza a través de l’Escola de Restauració Santa Coloma la tercera edició del Casal de cuina ‘Cuina’t l’estiu’ que any rere any ha esdevingut tot un èxit. 


Cinquena edició del programa “Accelera el creixement”

Pimec i la Diputació de Barcelona impulsen conjuntament aquest programa adreçat a pimes que estiguin disposades a invertir en creixement.


GRAMEIMPULS INICIA DOS PROGRAMES DE SUPORT A LES EMPRESES PER A LA CONTRACTACIÓ DE JOVES

Enguany 140 joves de Santa Coloma de Gramenet podran participar dels Programes Joves per l’Ocupació i FEM Ocupació, amb l’objectiu de ser contractats per empreses del sector serveis, restauració, manteniment i comerç entre d’altres.


Els ceps de la vinya d’en Sabater han fet un any

El 3 de març va fer un any de la plantació, a l’espai conegut com vinya d’en Sabater, dels primers ceps del projecte de recuperació del vi a la nostra ciutat. 


Pla d'actuació 2015

Grameimpuls assoleix el 88,34 dels objectius del seu pla d’actuació 2015 amb un índex de satisfacció del 88,5%


XII Fira Internacional d’Empreses Simulades

Del 9 a l’ 11 de març, es va celebrar la XII edició de la  Fira Internacional d’Empreses Simulades al recinte firal de Barcelona. 


Itinerari i Pla d'Economia Social i Solidària

Grameimpuls organitza un itinerari orientat a persones amb iniciativa i inquietuds socials i col·lectives per fomentar l'emprenedoria social.


IGUALTAT DE GÈNERE – IGUALTAT D’OPORTUNITATS

La societat municipal Grameimpuls, impulsa a través dels seus programes la incorporació de les dones al mercat de treball.


CREAR UNA EMPRESA A SANTA COLOMA JA ÉS UN PROCÉS ÀGIL I ECONÒMIC

El Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) de GRAMEIMPULS ha legalitzat 44 projectes empresarials des de la seva creació.


GRAMEIMPULS INICIA LA PROGRAMACIÓ DE PÍNDOLES FORMATIVES

Durant el 2016 Grameimpuls programarà més de 50 píndoles formatives on es treballarà el coneixement de les Tecnologies d’Informació i Comunicació (TIC), les xarxes socials i les tècniques de recerca de feina tant presencial com on line.


9a EDICIÓ DEL PROJECTE “TREBALL ALS BARRIS”

Amb un pressupost de 2.079.641,96€ Grameimpuls  posa en marxa el projecte Treball als Barris, que compta amb 8 programes que tenen com a objectiu principal millorar l’ocupabilitat i l’accés al mercat de treball de les persones en situació d’atur.


Programa d'emprenedoria de Garantia Juvenil

Grameimpuls, en col·laboració amb els Ajuntaments de Badalona, Sant Adrià de Besòs i el Consell comarcal del Barcelonès, posa en marxa l'Itinerari d'innovació i noves tecnologies aplicades a l'alimentació i la salut.


ACORD DE COL·LABORACIÓ AMB EL GREMI D’HOSTALERIA DE MATARÓ

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha impulsat un acord de col·laboració entre Grameimpuls i el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, amb l’objectiu de formar professionals en l’àmbit dels serveis de bar i cafetería per a aquest territori. 


Grameimpuls inicia l’Espai de Recerca Activa 2016

Grameimpuls inicia el programa Espai de Recerca Activa on podran participar 150 persones en situació d’atur.


GRAMEIMPULS PRESENTA LA PROGRAMACIÓ DE FORMACIÓ

Un total de 250 persones es beneficiaran de la programació formativa 2016 que Grameimpuls posa en marxa a partir d’ara. Dels nous cursos de formació destaquen, la qualitat de la formació i l’adequació d’aquesta a les necessitats del mercat de treball.


REEMPRESA A SANTA COLOMA TANCA L'ANY AMB UN BALANÇ MOLT POSITIU

L’objectiu del Punt Reempresa al nostre municipi és la consecució d’un entorn favorable per a la cessió d’empreses i negocis entre persones.


Àmplia programació de cursos de formació 2016 a l’Escola de Restauració Santa Coloma

Més de 120 persones tindran l’oportunitat durant la programació 2015-2016 de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) de participar als diferents cursos de formació ocupacional de les especialitats d’hostaleria, gestionats per la societat municipal Grameimpuls.


40 JOVES PODRAN FORMAR-SE A LA CASA D’OFICIS DEL PROJECTE ‘VINYA D’EN SABATER’

Grameimpuls posa en marxa la nova programació de la ‘Casa d’Oficis d’En Sabater’. Un total de 40 joves es podran formar i realitzar treballs i serveis en benefici de la comunitat en les especialitats de dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil, activitats auxiliars en conservació i millora de forests, activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i muntatge i manteniment d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió.


AUGMENTA LA MATRICULACIÓ A LA UNED SANTA COLOMA

El primer període de matriculació de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) va finalitzar el passat 10 de novembre amb un total de 1.604 estudiants matriculats, sent el Grau de Psicologia el que més alumnes ha inscrit amb 629 places. 


NOUS PROGRAMES DE RENDA MÍNIMA D'INSERCIÓ

Un total de 80 persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) participaran de les mesures actives d’inserció i el pla d’ocupació específic per a aquest col·lectiu.


Nous serveis integrals per a persones amb discapacitat i/o malaltia mental

Mes de 30 persones es podran beneficiar de la nova programació de serveis integrals d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental. L’objectiu és incrementar el grau d’ocupabilitat i la seva inserció laboral.


TRANSMETRE BÉ ELS AVANTATGES DEL TEU NEGOCI T'AJUDARÀ A TENIR ÈXIT

Durant el mes de novembre Grameimpuls organitza la formació Desperta interès comunicant el teu projecte.


Curs de cuina per a professionals

Grameimpuls a través de l’Escola de Restauració Santa Coloma, organitza la 3a edició de Tècniques de cuina.


“Aixequem les persianes” 21 i 24 d’octubre

Vols muntar una empresa amb un model de negoci ja validat? Jornada de franquícies en el marc del Pla de dinamització de locals buits de la nostra ciutat.


Seminaris de xarxes socials i correu electrònic per millorar la nostra comunicació

Al llarg del mes d’octubre i novembre, Grameimpuls oferirà dos tallers per millorar les competències comunicatives en català a les xarxes socials i al correu electrònic.


Formació empresarial en xarxes socials

El Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls organitza la segona edició anual del curs de Facebook per a persones empresàries i emprenedores.


Inici del programa d'Orientació - Recerca Intensiva

Grameimpuls te previst iniciar el programa d’Orientació Recerca Intensiva, subvencionat per la Diputació de Barcelona. Aquest programa està adreçat a joves entre 18 i 30 anys amb formació reglada igual o superior a l’ESO i amb un objectiu professional definit. 


L’Escola de Restauració a ‘Els sabors del món’

L’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC) participa a la quarta edició de la mostra gastronòmica ’Els sabors del món”


LA VINYA D’EN SABATER A FACEBOOK I TWITTER

El projecte vitícola ‘La Vinya d’en Sabater’ que es va posar en marxa fa uns tres mesos dóna un altre pas endavant des del punt de vista comunicatiu estrenant perfils a les xarxes socials.


LA PROGRAMACIÓ FORMATIVA EMPRESARIAL ES TANCA AMB DOS NOUS SEMINARIS

“Fiscalitat bàsica per autònoms” i “Eines avançades de baix cost per a la persona autònoma i la pime” completen l'oferta formativa d'enguany.


L’ESCOLA DE RESTAURACIÓ JA TÉ WEB

L’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) ha estrenat el seu web oficial (www.restauraciosantacoloma.cat).