Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

El 89% dels alumnes del curs de Sommelieria de la passada edició troben feina

El 89% de les persones que van participar en la passada edició del curs de Sommelieria, finalitzat el juliol del 2016, han trobat feina. El curs s’imparteix a l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC) i permet l’alumnat adquirir coneixements sobre vinicultura. 

La formació té una durada de 730 hores i inclou un mòdul de teoria a l’aula i mòdul de pràctiques.  Al llarg de les sessions, els i les alumnes adquireixen coneixements sobre enologia, fan tastos de vins i anàlisi sensorial de productes propis de sommelieria, gestionen el funcionament dels cellers i aprenen a dissenyar cartes de vins. Actualment s’està realitzant la quarta edició del curs, que finalitzarà la propera setmana, ja que es troben realitzant les pràctiques corresponent al certificat de professionalitat.

L’objectiu del curs és aconseguir les competències necessàries que permetin les persones participants desenvolupar feines de sommelieria, per tal que puguin ocupar perfils professionals com ara caps de servei de vins, mestres de sala, responsables de compres de begudes, consultors o venedors especialitzat de begudes i productes delicatessen.

En total, una seixantena de persones han realitzat el curs al llarg d’aquestes quatre convocatòries. En David Cobo és una d’elles. Aquest colomenc de 23 anys va acabar la formació el juny del 2016. “Sempre he tingut curiositat per aquest món, tot i que mai no hi havia treballat”, explica. El jove va realitzar pràctiques en una vinoteca  barcelonina i després va aconseguir feina com a ajudant en una botiga de vins. La propera setmana participa, juntament amb tres persones més, al programa Erasmus+ que li permetrà fer una estada a la regió italiana de Calàbria. 

Data de publicació: 12/07/2017