Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de Grameimpuls, entre els deu primers de província

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de Grameimpuls es troba en el número 10 del rànquing de punts de la província, tal com reflecteix el termòmetre de segon trimestre elaborat per la Diputació de Barcelona. Entre l’1 de gener i el 30 de juny, el PAE de Santa Coloma ha donat d’alta 24 empreses. 

El servei és gratuït i facilita la tramitació de la legalització d’una empresa a les persones emprenedores mitjançant un mecanisme electrònic ràpid i eficient. Les persones interessades poden donar-se d’alta sense necessitat d’anar presencialment a les oficines de la Seguretat Social ni a les d’Hisenda i en cas de les societats, només cal presentar-se en una notaria per formalitzar el tràmit. A través d’aquest sistema, 21 persones s’han donat d’alta com a treballadors autònoms i 3 societats s’hi ha constituït en els primers sis mesos de l’any.

Ara, també es tramiten baixes

Des del mes de novembre de 2016, el punt PAE permet procedir al cessament o baixa d’autònoms –de moment, no ho permet en el cas de les societats –. El procediment també és senzill, però es necessiten els documents d’inici d’activitat –la Declaració Censal (Model 037), l’alta d’autònoms (TA521), el número d’afiliació a la seguretat social i el DNI –. Cal tenir en compte, però, que el fet de donar-se de baixa d’autònom no eximeix de les responsabilitats fiscals i tributàries que quedin pendents. Al darrer trimestre, el punt PAE de Grameimpuls ha tramitat la baixa de tres persones autònomes.

El PAE de Grameimpuls es va posar en marxa l’octubre de 2014. Des d’aleshores, s’ha gestionat la tramitació de 101 empreses.  Les persones interessades es poden adreçar al Centre d’Empreses Can Peixauet (av. Generalitat, 99-101), trucar al telèfon 93 466 52 24 o demanar informació a través del correu electrònic comunicacions_cue@grameimpuls.cat.

Data de publicació: 24/07/2017