Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

L’Ajuntament de Santa Coloma posarà en marxa un programa d’ajuts per a persones emprenedores

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, destinarà 298.714 euros en ajuts a persones que es troben en situació de desocupació i que decideixin posar en marxa un projecte empresarial.

En la recent Junta de Govern Local s’han aprovat las bases reguladores d’aquesta convocatòria d’ajuts, que es podran sol·licitar a partir de finals de juliol, i que estan adreçats a les persones desocupades que iniciïn una activitat empresarial sota qualsevol forma jurídica o que l’hagin iniciat a partir de l’1 de gener de 2017 i fins al 31 de març de 2018.

L’alcaldessa Núria Parlon ha destacat que “considerem cabdal proporcionar a la ciutadania instruments que facilitin el retorn al mercat laboral sobretot d’aquelles persones que porten temps aturades. Això ho fem amb els plans d’ocupació i amb aquests ajuts a nous emprenedors i emprenedores. La lluita contra la crisi i per la igualtat d’oportunitats continua sent la nostra prioritat”.

 

Fins 4.000 euros per a un nou projecte empresarial

Aquesta convocatòria d’ajuts podran cobrir, entre altres, la quota d’autònoms dels sis primers mesos, la taxa municipal de llicències d’obres, la d’obertura de l’establiment, el cost tècnic o projecte de negoci expedit per un/a arquitecte/a o enginyer/a (amb un màxim de 1.000 €) o els costos de la gestoria per iniciar l’activitat. En conjunt, l’Ajuntament podrà subvencionar fins a 4.000 euros per a cada projecte empresarial.

Per sol·licitar aquests ajuts, cal estar empadronat/a a Santa Coloma de Gramenet o bé a un municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i muntar una empresa amb seu social a la ciutat.

Aquests ajuts els concedeix l’Ajuntament amb el suport econòmic del Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals 2016-2019 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Les persones que vulguin informar-se més àmpliament es podran adreçar al Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls (Av. de la Generalitat, 99-101) o bé a través de l’adreça electrònica: comunicacions_cue@grameimpuls.cat.

 

El programa d’ajuts a l’autoocupació en xifres

·       Pressupost: 298.714,90 euros destinats a ajuts per l’autoocupació de persones en situació de desocupació.

·       Quan es podran tramitar? A finals de juliol

·       A qui s’adrecen? A persones desocupades que tirin endavant un projecte empresarial sota qualsevol forma jurídica o que l’hagin iniciat des de l’1 de gener de 2017.

·       Requisits :  1) Persones empadronats/des a Santa Coloma de Gramenet que vulguin iniciar un negoci a la ciutat; ó 2) empadronats/des a Santa Coloma de Gramenet que vulguin iniciar un negoci a qualsevol municipi de l'Àrea Metropolitana de Barcelona; o 3) empadronats/des a qualsevol municipi de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que vulguin iniciar un negoci a Santa Coloma de Gramenet

·       Import ajuts: Fins a 4.000€

·       Concepte dels ajuts:

o   La quota d’autònoms dels sis primers mesos.

o   La taxa municipal de llicències d’obres per inici d’activitat.

o   La taxa municipal per a la obertura de l’establiment.

o   La taxa municipal pels serveis d’intervenció administrativa.

o   Cost de l’informe tècnic o projecte de negoci expedit per un/a arquitecte/a o enginyer/a, amb un import màxim de 1.000€.

o   Les despeses notarials de l’escriptura pública, amb un màxim de 1.000€.

o   Les despeses de gestoria o assessoria pels tràmits d’alta d’autònom/a o de la societat, amb un màxim de 600 euros.

Data de publicació: 15/06/2017