actualitat

 • 11/05/2018

  Santa Coloma es consolida en els primers llocs del rànquing dels punts Reempresa de la província

  El recurs, que gestiona Grameimpuls, ha estat reconegut amb dos premis al saló del BizBarcelona EMPRENEDORIAPERSONES

  Santa Coloma es consolida en els primers llocs del rànquing de punts Reempresa de la província de Barcelona, cinc anys després de posar-se en marxa el servei. Des del 2013, s’han tancat amb èxit 36 casos, 25 del quals en els darrers dos anys, i s’han atès 57 persones cedents (aquelles que volen cedir el seu negoci) i 136 persones reemprenedores (les que el volen agafar sense començar de zero). El recurs, que gestiona Grameimpuls, ha estat reconegut amb dos premis al saló del BizBarcelona.

  Aquest divendres, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha presentat aquestes i d’altres dades en el marc dels cinc anys del programa Reempresa a la ciutat, promogut per la patronal Cecot i la Fundació Autoocupació, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i amb els ajuntaments adherits per conveni a la iniciativa. L’alcaldessa ha destacat la importància d’un projecte que afavoreix la posada en marxa d’activitats empresarials a la ciutat. “La valoració del programa Reempresa és molt bona, perquè facilita el relleu de negocis a Santa Coloma. Emprendre sempre genera un cert vertigen i el programa permet fer-ho d’una manera més fàcil i amb acompanyament”.

  L’alcaldessa ha estat acompanyada per la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, el president de la patronal Cecot i del Centre Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer. La diputada ha posat en valor la col·laboració entre institucions. “Quan els municipis treballen i creen sinèrgies permeten generar més oportunitats”, ha assegurat. L’acte també ha comptat amb la presència de dos cedents, Manel Pérez i Francesc Bellmunt, i una reemprenedora, Joana González, que han explicat la seva experiència amb el programa.

  Negocis consolidats
  A Santa Coloma, el 80,95% dels negocis traspassats a través del programa Reempresa tenen 10 anys o més en el moment de venda i, el 52,38% més de 20, el que demostra que són projectes consolidats a la ciutat amb perspectives d’èxit elevades, tot i el canvi de propietaris/es. El motiu principal de venda és la jubilació, que representa el 33,3% del total de casos. Una altra dada destacada és el valor dels traspassos: en el 88,8% dels relleus ha estat inferior als 50.000 euros.

  Per sectors, el 33,3% de les empreses traspassades pertanyen al sector serveis, el 30,5% a comerç i el 30,5% a l’hostaleria. El 76,2% dels empresaris/àries que han venut el seu negoci són autònoms, seguit de les societats limitades, que representen un 14,3%. Un parell de traspassos s’han acabat convertint en cooperativa. Impulsar la Reempresa a través de l’economia social i solidària esdevé un objectiu municipal pels propers anys, en el marc d’aquest programa.

  El punt Reempresa de Santa Coloma està ubicat al Centre d’Empreses Can Peixauet (av. Generalitat, 99-101) i dona cobertura també als ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià del Besòs. El servei és gratuït i permet a les persones emprenedores la possibilitat d’agafar la gestió d’una empresa ja existent, sense necessitat de passar per la fase inicial de crear-la i a les persones cedents fer aquest traspàs de negoci d’una manera més fàcil, recuperant part de la seva inversió inicial.

  Premis al BizBarcelona

  El punt Reempresa que gestiona Grameimpuls ha estat guardonat amb dos premis al saló BizBarcelona: en la categoria Major volum d’activitat acreditat l’any 2017 i en la de Major nombre de casos d’èxit acreditat.

  compartir

 • Notícies relacionades

  Les visites a la Vinya d’en Sabater tornen al maig

  En total, s’han programat 7 sessions, 4 al maig i 3 al juny
  21/01/2019

  Torna el curs ‘Passió per la cuina’ d’hivern

  Les classes es realitzaran els dijous de 17.30 a 19.30 hores a l'edifici Canigó de l’Escola de Restauració
  18/01/2019
  Etiquetes: cuina , curs , Grameimpuls , gramenet , passió