actualitat

 • 27/07/2018

  Subvencions per a la promoció de l’emprenedoria juvenil

  Els joves que amb dificultat d'inserció en el mercat laboral poden sol·licitar un ajut per iniciar una activitat empresarial com a treballadors autònoms EMPRENEDORIAPERSONES

  En el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, el Fons Social Europeu finança en un 92% el pressupost de 5 milions d’euros amb què l’Estat i la Generalitat doten la convocatòria de 2018 de la línia A d’ajuts de Garantia Juvenil, destinada a l’autoocupació. Els destinataris d’aquests ajuts són els joves NOEF (persones d’entre 18 i 29 anys que no estan ocupades ni participen en processos formatius) que estiguin inscrits al sistema de garantia juvenil, i que vulguin iniciar un projecte empresarial o d’autoocupació.

  L’ajut consisteix en una subvenció a fons perdut a condició de donar-se d’alta com a treballador autònom ininterrompudament durant tot un any. Tanmateix, en cas que sigui baixa abans de l’any però completi un mínim de vuit mesos, el jove podria rebre una quantitat proporcional al temps de permanència com a autònom. Queden exempts d’accedir a aquestes subvencions els joves societaris de societats mercantils, cooperatives o societats laborals, així com les persones treballadores autònomes col·laboradores, les assalariades, i els joves que en els 6 mesos anteriors ja haguessin estat d’alta com a autònoms per la mateixa activitat.

  El procediment de concessió de les subvencions és el de concurrència no competitiva, i es resolen per ordre cronològic de presentació fins a exhaurir el crèdit disponible. La data que es té en compte a l’efecte de determinar aquest ordre és la data en la qual es presenta tota la documentació exigida.

  El termini per sol·licitar la subvenció és del 20 de juliol al 15 d’octubre de 2018. Els interessats en demanar aquest ajut podeu adreçar-vos al Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls o consultar directament el web del Departament d’Empresa i Ocupació.

  compartir

 • Notícies relacionades

  Les visites a la Vinya d’en Sabater tornen al maig

  En total, s’han programat 7 sessions, 4 al maig i 3 al juny
  21/01/2019

  Torna el curs ‘Passió per la cuina’ d’hivern

  Les classes es realitzaran els dijous de 17.30 a 19.30 hores a l'edifici Canigó de l’Escola de Restauració
  18/01/2019
  Etiquetes: cuina , curs , Grameimpuls , gramenet , passió