CENTRE DE FORMACIÓ MARIE CURIE

Un equipament referent al territori

El Centre de Formació Marie Curie s’ubica a pavelló B de l’antic hospital de l’Esperit Sant. L’equipament reunirà l’oferta formativa que l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de Grameimpuls, posa a l’abast de les persones en situació d’atur de la ciutat.

El centre té vocació comarcal, donada la seva ubicació privilegiada – entre els municipis de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Barcelona i durà el nom de Marie Curie, en homenatge a la científica polonesa i Premi Nobel de Física i Química. Es calcula que un miler d’alumnes passaran per l’equipament cada any.

El nou equipament respon a una de les prioritats del govern municipal, com és la lluita contra l’atur i el foment de l’ocupació. El centre és una iniciativa que neix per ajudar a les persones de Santa Coloma amb més dificultats a accedir al mercat laboral, especialment a les dones en situació de vulnerabilitat, persones majors de 45 anys, aturats/ades de llarga durada i joves.

El Centre de Formació Marie Curie està format per dos espais: el pavelló B de l’antic hospital i un edifici de nova construcció. Ambdós edificis s’han fet amb criteris de sostenibilitat ambiental. En aquest sentit, la cara oest del pavelló B, que dona al riu Besòs, està recoberta amb unes gelosies amb jardineres, una façana verda que fa la funció d’aïllament climàtic i de protecció solar. A l’edifici nou, el dels tallers, s’ha creat una coberta vegetal amb la funció d’integració paisatgística, de fomentar de la biodiversitat i també de millora de l’aïllament climàtic.

Un miler d’alumnes

El nou centre aglutinarà tota l’oferta formativa per a persones en situació d’atur de la ciutat que, des de fa anys, s’imparteix al CFT i a La Ginesta. En total, s’oferiran una setantena de cursos amb certificat de professionalitat de nivell 1, 2 i 3 de les famílies professionals següents:

.- Administració i gestió

.- Agrària

.- Electricitat i electrònica

.- Energia i aigua

.- Informàtica i comunicacions

.- Instal·lació i manteniment

.- Medi ambient

.- Serveis a la comunitat

.- Enregistrament i gestió de dades

A més, s’oferiran certificats de professionalitat en modalitat virtual, mitjançant la plataforma de formació de Grameimpuls, formació dual i de simulació d’empreses amb finalitats educatives.