actualitat

 • 10/04/2019

  El termini per adherir-se al pla de dinamització del sector de la restauració de Santa Coloma s’amplia fins al 15 de maig. De moment, una cinquantena d’establiments de restauració (bars, cafeteries, granges, restaurants i gelateries) ja s’han sumat a aquest programa que pretén millorar la seva imatge i competitivitat. Les persones interessades es poden posar en contacte amb el Servei de Foment Empresarial (SFE), presencialment (av. de la Generalitat, 99-101) o a través del telèfon 93 466 52 24.

  El pla es vehicula a través de tres eixos. D’una banda, s’ofereix un diagnòstic integral del negoci a les persones del sector adherides al programa des del punt de vista empresarial, tècnic i d’imatge. Aquesta valoració serà a càrrec d’un equip de consultoria, que visitarà els locals i entrevistarà les persones responsables per tal de conèixer l’estat del seu negoci (imatge, oferta gastronòmica, perfil del client habitual, preparació dels recursos humans, etc.). A partir d’aquesta anàlisi, s’establiran recomanacions personalitzades dirigides a la millora global dels establiments.

  La segona pota d’aquest programa comprèn un cicle de sessions d’assessorament individualitzades i de coaching per treballar aspectes com la gestió dels recursos humans, el finançament, la cuina i el màrqueting dels negocis. Finalment, hi ha cursos per actualitzar els coneixements (gestió de sala, estratègia, publicitat i finances, entre altres). Aquestes sessions s’impartiran a l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC).

  Fins a 5.000€ en ajuts
  Tot plegat es completa amb una línia de finançament adreçada a les persones propietàries dels negocis, per tal que realitzin obres de millora als seus establiments. En concret, se subvencionarà el 40% de la inversió del projecte de reforma de les instal·lacions, renovació de l’equipament informàtic, d’imatge o de maquinària, entre d’altres, amb un màxim de 5.000 € per establiment. El projecte es desenvoluparà fins al 31 de desembre.

  Aquest programa, que es desenvolupa amb suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), se situa en la línia de les iniciatives encetades per l’Ajuntament per enfortir el sector de la restauració, que és estratègic des del punt de vista del desenvolupament local. En aquest sentit, els vincles que s’estableixen amb el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, ubicat al Recinte Torribera, les dues escoles de restauració, la vinya d’en Sabater i altres projectes de dinamització comercial, com la Mostra Gastronòmica, el Santa Coloma deGusta o la moneda local grama, converteixen Santa Coloma de Gramenet en una ciutat amb un gran potencial des del punt de vista gastronòmic.

  compartir

 • Notícies relacionades