Grameimpuls ampliarà els espais formatius amb un hort a tocar de l’hivernacle

L’empresa municipal Grameimpuls ampliarà els espais formatius amb un hort que se situarà darrera de l’actual hivernacle ubicat al recinte de Torribera. La Diputació de Barcelona ha cedit a l’Ajuntament de Santa Coloma una parcel·la de 1.600 metres per fer-hi un hort que gestionarà Grameimpuls i que servirà per continuar el projecte d’agricultura ecològica vinculat al propi hivernacle, la Vinya d’en Sabater i l’Escola de Restauració.

Els treballs d’adequació de la parcel·la aniran a càrrec dels/les alumnes de la Casa d’Oficis, que també vam participar en l’arranjament de l’hivernacle. Les tasques de millora estaran supervisades pel tècnic agrònom de Grameimpuls. Al futur hort es conrearan productes de proximitat i varietats autòctones d’altres països que són importants a nivell culinari i, que a més, es poden aprofitar com a matèria prima als cursos de formació que ofereix l’Escola de Restauració. Es calcula que l’espai entrarà en funcionament al març.

Ubicació privilegiada

El futur hort estarà situat en un entorn privilegiat, al Campus de l’Alimentació de la UB, on també se situen l’hivernacle – on es conrea llavors i planter de forma ecològica –, la Vinya d’en Sabater amb el projecte experimental enològic i l’ERESC, equipament singular on es realitza, entre d’altres, l’especialitat de Sommelieria.