El 87% de l’alumnat del curs de Sommelieria troba feina

El 87% de les persones que l’any passat va realitzar el curs de Sommelieria de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) ha trobat feina. La formació, que s’imparteix des del  2014  a Santa Coloma, és una de les especialitats amb un índex d’inserció més elevat. El fet de tenir un teixit productiu local molt enfocat al sector de la restauració i la gastronomia, hi contribueix de forma clara. De fet, el 90% de les persones inserides han trobat feina a restaurants del territori. En l’actualitat, l’alumnat de la nova convocatòria ja ha iniciat la formació, que s’allargarà fins a l’octubre.

El curs està adreçat, principalment, a persones en situació d’atur, té capacitat per a 15 persones i una durada de 740 hores (660 hores de formació a l’escola  i 80 de pràctiques en empreses). És una formació subvencionada, és a dir, gratuïta per a les persones participants. Amb aquestes característiques, només s’hi ofereix a dos ciutats de Catalunya. Santa Coloma n’és una d’elles. Un cop finalitzat, permet les persones participants obtenir el certificat de professionalitat corresponent que acredita que han assolit els coneixements necessaris per desenvolupar la feina. La convocatòria passada van finalitzar el curs 14 persones (9 homes i 5 dones).

Des dels inicis, la formació en Sommelieria que s’imparteix a Santa Coloma ha tingut molt bona acollida, en part, per la qualitat dels continguts, de les instal·lacions i del professorat. El curs està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Fons Social Europeu i gestionat per l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls.