Tots els alumnes que han fet el curs de Sommelieria han trobat feina

El curs de Sommelieria que ofereix Grameimpuls i que imparteix l’escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC) continua tenint un índex d’inserció molt elevat. Totes les persones que van fer les pràctiques en el darrer curs, un total de 13, han aconseguit inserir-se en el mercat laboral. Pel que fa a les altres dues -el curs té un aforament de 15 places -, una d’elles (a la que se li van convalidar les pràctiques) està treballant en el ram de la restauració mentre que l’altra (l’única que va deixar el certificat de professionalitat sense acabar) està acabant enguany el curs. 

El curs, que s’imparteix des del 2014, és l’especialitat amb un índex d’inserció més elevat. Està adreçat, principalment, a persones en situació d’atur i té una durada de 730  hores (80 d’elles pràctiques en empreses).
Des dels inicis, la formació en Sommelieria que s’imparteix a Santa Coloma ha tingut molt bona acollida, a banda de l’alt índex d’inserció també ho és per la qualitat dels continguts, de les instal·lacions i del professorat. El curs està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Fons Social Europeu i gestionat per l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls.
La formació és subvencionada, és a dir, gratuïta per a les persones participants. Amb aquestes característiques, només s’hi ofereix a dues ciutats de Catalunya. Santa Coloma n’és una d’elles. Un cop finalitzat, permet les persones participants obtenir el certificat de professionalitat corresponent que acredita que han assolit els coneixements necessaris per desenvolupar la feina. La convocatòria passada van finalitzar el curs 14 persones (9 homes i 5 dones).
En l’actualitat, l’alumnat de la nova convocatòria va iniciar la nova formació al febrer i s’allargarà fins a l’octubre.