Així és el vi blanc de l’anyada 2021 de la Vinya d’en Sabater

VEURE VÍDEO

L’Enric Gil, enòleg i propietari de la masia Can Roda, és l’encarregat aquest any d’explicar-nos com és el vi de l’anyada 2021de la Vinya d’en Sabater. Destaca la qualitat del raïm de la darrera verema. En concret, del vi blanc de pansa blanca i picapoll ens diu que “és superequilibrat pel que fa a acidesa i amb un toc vegetal que potencia molt la frescor.” Assegura que és perfecte per a qualsevol plat d’estiu: “No només fred. També per acompanyar amb pasta i arrossos. És un vi molt refrescant.”

Respecte al segon vi blanc, embotellat únicament amb raïm de la varietat picapoll, destaca la potència. “S’ha aconseguit del raïm més vell de la vinya del Sabater i és un vi més untuós, completament diferent de l’altre. Sobresurt, el toc a fruita madura”, explica. Respecte, el maridatge ho té clar: “L’acompanyament en aquest cas és més adient per a elaboracions al forn, peixos guisats o arrossos més caldosos.” Ambdós són experimentals i no estan a la venda.