Arrenca el casal Cuina’t l’Estiu amb el segon grup de participants

El casal “Cuina’t l’estiu”, que organitza Grameimpuls, a través de l’Escola de Restauració (ERESC), ha superat la primera quinzena.  L’activitat adreçada a infants i joves d’entre 8 i 14 anys ha arrencat aquest dilluns 11 de juliol amb el segon grup de participants (molts d’ells repeteixen) que combinen la gastronomia amb les activitats de lleure en l’edifici Canigó al recinte Torribera. El casal, que se celebra en horari de 9 a 15 hores, arriba a la setena edició, després de dos anys d’obligada aturada a causa de la pandèmia.

El segon grup d’infants i joves que es van apuntar al casal Cuina’t (alguns repeteixen perquè també han participat en les dues primeres setmanes de casal) han iniciat aquest dilluns les activitats amb una visita a l’hivernacle on van recollir productes frescos que després van utilitzar a la cuina.

El casal, dedicat a la gastronomia i a les activitats de lleure, té com a objectiu principal aconseguir que els i les participants es diverteixin al període de vacances, al mateix temps que coneguin nous amics i amigues, fent activitats físiques i es puguin iniciar en el món de la cuina.

Durant la setmana amb els monitors es fan manualitats i amb els professors de l’Escola elaboracions culinàries que degusten al moment o bé a l’hora de dinar.

Cuina, lleure i esport 

A través dels tallers, els i les participants aprenen a elaborar plats amb diferents tipus d’aliments, a posar en pràctica tècniques bàsiques de cuina, així com a preparar receptes internacionals. El casal es complementa amb activitats de lleure, com visites a la Vinya d’en Sabater, l’hivernacle, tallers de música, sortides a la piscina, jocs de taula i gimcanes entre altres propostes.

Cuina’t l’estiu es va iniciar el 2014. Es va fer cada any fins a l’erupció de la COVID-19 que va obligar a suspendre’l en els anys 2020 i 2021. Aquesta edició, la setena, finalitzarà el pròxim 22 de juliol.