L’edifici Canigó, ubicat en un emplaçament privilegiat, al costat del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), l’hivernacle, l’hort i la Vinya d’en Sabater, s’ha consolidat com un referent de l’oferta formativa en l’àmbit de l’hosteleria Des del novembre del 2017 -quan es van oferir els primers cursos- han passat per l’escola 985 alumnes. Vuit especialitats diferents – en els àmbits de la sommelieria, la cuina, el bar, el restaurant, la cafeteria i la direcció de restauració- i cinc convocatòries que el converteixen en un planter del món de la restauració. A banda dels projectes formatius, hem de recordar que l’ERESC també fa tots els anys cursos per a gent interessada en el món de la gastronomia -Passió per la cuina- i també tallers per a professionals que volen millorar la seva qualificació professional.
Èxit del casal “Cuina’t l’estiu”
Precisament, en l’Escola de Restauració s’ha celebrat aquests dies el casal “Cuina’t l’estiu”. Una vintena d’infants i joves han gaudit s’han pogut iniciar en el món de la gastronomia, han fet activitats de lleure i s’han divertit durant el període de vacances, al mateix temps que han conegut nous amics i amigues, fent activitats físiques. A través dels tallers, els i les participants han après a elaborar plats amb diferents tipus d’aliments, a posar en pràctica tècniques bàsiques de cuina, així com a preparar receptes internacionals. El casal es va complementar amb activitats de lleure, com visites a la Vinya d’en Sabater, tallers de música, sortides a la piscina, jocs de taula i gimcanes entre altres propostes.
Cuina’t l’estiu es va iniciar el 2014. Es va fer cada any fins a l’erupció de la COVID-19 que va obligar a suspendre’l en els anys 2020 i 2021. Aquesta edició, la setena, s’ha celebrat del 27 de juny fins al 22 de juliol.