Gairebé 1.000 persones s’han format a l’edifici Canigó de l’ERESC des de la seva inauguració, ara fa cinc anys

VEURE VÍDEO

L’edifici Canigó, ubicat en un emplaçament privilegiat, al costat del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), l’hivernacle, l’hort i la Vinya d’en Sabater, s’ha consolidat com un referent de l’oferta formativa en l’àmbit de l’hosteleria Des del novembre del 2017 -quan es van oferir els primers cursos- han passat per l’escola 985 alumnes. Vuit especialitats diferents – en els àmbits de la sommelieria, la cuina, el bar, el restaurant, la cafeteria i la direcció de restauració- i cinc convocatòries que el converteixen en un planter del món de la restauració. A banda dels projectes formatius, hem de recordar que l’ERESC també fa tots els anys  cursos per a gent interessada en el món de la gastronomia -Passió per la cuina- i també tallers per a professionals que volen millorar la seva qualificació professional.

Èxit del casal “Cuina’t l’estiu”

Precisament, en l’Escola de Restauració s’ha celebrat aquests dies el casal “Cuina’t l’estiu”. Una vintena d’infants i joves han gaudit s’han pogut iniciar en el món de la gastronomia, han fet activitats de lleure i s’han divertit durant el període de vacances, al mateix temps que han conegut nous amics i amigues, fent activitats físiques. A través dels tallers, els i les participants han après a elaborar plats amb diferents tipus d’aliments, a posar en pràctica tècniques bàsiques de cuina, així com a preparar receptes internacionals. El casal es va complementar amb activitats de lleure, com visites a la Vinya d’en Sabater, tallers de música, sortides a la piscina, jocs de taula i gimcanes entre altres propostes.
Cuina’t l’estiu es va iniciar el 2014. Es va fer cada any fins a l’erupció de la COVID-19 que va obligar a suspendre’l en els anys 2020 i 2021. Aquesta edició, la setena, s’ha celebrat del 27 de juny fins al 22 de juliol.