La Vinya d’en Sabater tanca la verema 2022 amb 2.300 kg de raïm recollits

La Vinya d’en Sabater ha tancat la verema 2022 amb 2.300 kg de raïm recollits, 1.000 kg més que l’any anterior. L’augment de la collita s’explica per la pròpia evolució dels ceps i la seva maduració –es van plantar fa set anys –. Com l’any passat, la verema s’ha fet per varietats i les persones encarregades de dur-la a terme –juntament amb el docent agrònom– han estat els i les alumnes del programa la Casa d’Oficis.

La verema s’ha realitzat durant les dues primeres setmanes de setembre. Tot i que en un primer moment es va planificar per a tot el mes, es va haver d’avançar per les previsions de pluja. En total, s’han recollit 2.260 kg: 220kg de garnatxa negra; 520 kg de garrut; 710 kg de pansa blanca i 810 kg de picapoll blanc. La producció del vi, igual que l’any passat, es farà al celler de Can Roda (Martorelles).

Vins monovarietals

Actualment, el vi blanc està fermentant. Es calcula que a final novembre es procedirà al seu embotellament, però necessitarà un mes més d’estabilització a les prestatgeries. Aquest any, està previst fer tres vins: dos monovarietals – un de picapoll blanc i un altre de pansa blanca – i un vi escumós de 12 mesos, de les varietats garnatxa negra i garrut.

El vi de la Vinya d’en Sabater no es comercialitza i serveix de material didàctic per als i les alumnes de l’Escola de Restauració (ERESC). Aquesta és la sisena verema des que es va iniciar el projecte de recuperació de la vinya.

Adherida a la DO Alella

Santa Coloma s’ha adherit al Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni històric, cultural i paisatgístic del seu territori. A la pràctica, l’adhesió permet incloure la Vinya d’en Sabater i el seu entorn a les rutes i experiències de vi de que s’organitzin en el marc de la DO Alella.