Un alumne de l’ERESC, guardonat a la 38a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals de L’Hospitalet

Lisken Kadid Villegas, alumne de la nostra Escola de Restauració, ha estat guardonat a la 38a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals de l’Hospitalet que s’ha celebrat al Renaissance Barcelona Fira Hotel. En concret, el jove, que fa la doble certificació Operacions bàsiques de cuina i Operacions de restaurant i bar del programa Casa d’Oficis, ha quedat en tercera posició d’un certamen que ha reunit 19 escoles d’hostaleria i establiments de Catalunya.

Durant el certamen, els i les joves participants han elaborat i explicat un còctel pre-dinner (aperitiu) i l’han servit en quatre copes. Per fer-ho, amb comptat amb set minuts de temps, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA). Els i les joves concursants han rebut dos tipus de puntuació per part d’un jurat format per 14 professionals de diferents sectors relacionats amb la cocteleria, la formació, la gastronomia i l’hostaleria en general. La valoració ha tingut en compte la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final i una altra de degustació, que s’encarrega de valorar l’aroma, el sabor i la vistositat.

Tècniques de cocteleria

L’acte ha inclòs, també, una demostració de cocteleria, a càrrec de José Nuñez, propietari de Mizuwari Cocktail Bar de L’Hospitalet. El concurs, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, posa en valor les tècniques de cocteleria i els sabors més originals de les noves tendències en el món del còctel i és un referent consolidat per als professionals del sector a Catalunya.