actualitat

 • 3/12/2018

  Grameimpuls se situa al cinquè lloc del rànquing de punts Reempresa de la província

  Des de l’1 de gener i fins al 31 d’agost, el servei ha acompanyat 9 casos d’èxit EMPRENEDORIAPERSONES

  L’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, ocupa el número 5 del rànquing de punts Reempresa de la província de Barcelona al tancament del segon quadrimestre. Des de l’1 de gener i fins al 31 d’agost d’enguany, Grameimpuls ha acompanyat 9 casos d’èxit, segons les dades de l’últim termòmetre publicat per la Diputació de Barcelona. El programa posa en contacte persones que volen cedir un negoci (cedents) amb altres que el volen agafar sense començar de zero (reemprenedors/res).

  A més dels casos d’èxit i en el mateix període, Grameimpuls ha atès 44 persones que volien reemprendre un negoci i 11 que el volien cedir. Bona part dels casos d’èxit s’ha produït en el sector de comerç i de serveis. De de l’octubre, el punt de Reempresa de Santa Coloma ha començat a treballar amb gestories i assessories locals per tal de cooperar prestant aquest servei. El recurs s’ofereix a la ciutat des de l’abril del 2013 i es presta juntament amb Sant Adrià del Besòs.

  Fomentar el relleu de negocis

  El punt Reempresa és gratuït i està ubicat al Servei de Foment Empresarial (av. de la Generalitat, 99-101).  L’objectiu del programa és potenciar el relleu de negocis, afavorint la seva continuïtat, així com evitar la pèrdua de llocs de treball. I és que, un altre aspecte destacat és la interacció de Reempresa amb altres projectes de la ciutat, com ara el de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord. Un objectiu comú a tots dos programes és el de fomentar la continuïtat de les empreses, evitant el seu tancament, mitjançant un procés de cooperativització dels seus treballadors i treballadores.

  El programa està promogut per la patronal catalana Cecot i la Fundació Autoocupació, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

  compartir

 • Notícies relacionades

  Comença el procés de poda dels ceps de la Vinya d’en Sabater

  Aquesta pràctica té com a objectiu reduir la part vegetativa de la planta per tal de limitar el seu creixement natural i millorar el seu rendiment
  29/01/2018

  Nova formació sobre tècniques de ‘mindfulness’ en l’entorn empresarial

  La sessió té com a objectiu donar a conèixer aquesta tècnica per augmentar la concentració i millorar la productivitat
  26/01/2018

  Sessió sobre les competències per a la cerca de feina

  El Club de Feina organitza aquest divendres una formació per millorar l’ocupabilitat
  25/01/2018