actualitat

 • 28/03/2019

  Més de 1.100 persones en situació d’atur es beneficiaran aquest any del projecte «Treball als barris». Es tracta d’un conjunt d’actuacions d’acompanyament a la inserció laboral que tenen com a objectius principals afavorir la formació, l’ocupabilitat de la ciutadania i fomentar el creixement econòmic sostenible a Santa Coloma. Aquesta és la dotzena convocatòria del projecte que posa en marxa l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, adreçat a la millora social, econòmica i urbana dels barris de la serra d’en Mena i els barris centrals.

  En aquesta convocatòria, s’hi destinaran 2,46 milions d’euros per desenvolupar 7 programes destinats a persones desocupades de la ciutat de diferents edats. Al llarg de l’any, es duran a terme contraccions a través del programa d’experienciació laboral, el projecte de la «Casa d’oficis» vinculat a la vinya d’en Sabater i l’hivernacle, així com 3 dispositius d’inserció laboral dirigits a col·lectius de Santa Coloma en situació de vulnerabilitat, com són joves, dones, aturats/ades de llarga durada i persones més grans de 45 anys. El projecte «Treball als barris» té una doble finalitat. D’una banda, fomenta la igualtat d’oportunitats i promou la formació professional de les persones participants i, de l’altra, millora la ciutat en termes de cohesió social, dinamització econòmica, accessibilitat i qualitat ambiental. Al llarg d’aquests dotze anys, el projecte ha permès generar noves oportunitats laborals als col·lectius que més han patit la destrucció de llocs de treball. En aquest sentit, Santa Coloma ha tancat 2018 amb una taxa d’atur del 13,04%, 1,1 punts per sota de la registrada un any abans.

  El projecte «Treball als barris» va arrencar a Santa Coloma l’any 2007. Aquest projecte de desenvolupament local està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i està gestionat per Grameimpuls.

  Nou espai de formació per a l’alumnat de la Casa d’oficis

  El programa «Casa d’oficis» ha guanyat un nou espai per a l’acció formativa. Es tracta d’un hivernacle de 1.000 metres quadrats ubicat al Recinte Torribera de Santa Coloma, on també es troba la vinya d’en Sabater. L’espai dona continuïtat al projecte de l’hort de la vinya. L’hivernacle està mecanitzat i produeix agricultura biodinàmica, és a dir, la que té en compte la influència de la meteorologia i l’entorn. D’aquest espai i del manteniment de la vinya se’n cuiden els i les alumnes de les especialitats formatives d’horticultura i floricultura, activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i també interactuen els tallers de dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil i operacions de lampisteria i calefacció climatització de la «Casa d’oficis». Grameimpuls adreça aquest programa a joves d’entre 16 i 24 anys.

  compartir

 • Notícies relacionades

  Els portals d’ocupació, protagonistes de la penúltima píndola del mes

  El taller serà el dijous de 12.30 a 14.30 hores a Can Xiquet
  16/07/2019

  Els CV protagonitzen la propera píndola al Club de Feina

  El taller tindrà lloc el dijous 11 de juliol de 12 a 14.30 hores
  9/07/2019