actualitat

 • 7/03/2019

  Des dels seus inicis, la societat municipal Grameimpuls ha treballat en totes les seves línies d’actuació amb perspectiva de gènere, que no només l’ha desenvolupat en les relacions laborals amb el col·lectiu de professionals que treballen en el desenvolupament i gestió de les polítiques actives d’ocupació, si no que també ha traslladat aquesta visió al si dels projectes que ofereix. D’aquesta manera s’han desenvolupat metodologies d’igualtat de gènere a les nostres activitats, que han permès a dones i homes treballar valors com la igualtat i la solidaritat. Aquesta tasca es tradueix en un ampli desplegament de programes d’orientació laboral, formació i acompanyament a la inserció.

  Més de 1.800 dones podran participar dels diferents programes d’ocupació que es desenvoluparan durant l’any 2019. L’àmplia diversitat de projectes i d’activitats intenten donar resposta a les necessitats formatives i ocupacionals de les dones. Destaquem els cursos de certificats de professionalitat, que permeten a les dones formar-se en especialitats demandades per l’empresa; els programes d’experienciació laboral o plans d’ocupació que ofereixen la possibilitat d’adquirir una experiència laboral mitjançant la contractació i els programes d’acompanyament a la inserció laboral, com a resposta a les necessitats de les dones en la recerca de feina.

   

  Accés als cossos de policia

  Durant la programació 2019 es consolidarà l’actuació IRIA, on les dones participants tenen l’oportunitat de tenir un contacte directe amb ocupacions on estan subrepresentades, com és l’electricitat, fontaneria, reparacions de construcció i a posteriori es poden incorporar a formacions tradicionalment masculinitzades. Com a novetat, durant aquest any, es posaran en marxa sessions informatives/formatives, dirigides a les dones, amb l’objectiu que coneguin les condicions d’accés als cossos de policia local, de bombers o de mossos d’esquadra.

  Es continuarà treballant amb les dones d’ètnia gitana, per a que coneguin i puguin accedir als diferents recursos formatius i ocupacionals amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat. El col·lectiu de dones joves, també compta amb actuacions específiques per a elles, principalment en la línia de retorn a la formació reglada, accés a la formació ocupacional o acompanyament a la inserció laboral. Destaquem el treball conjunt que realitzem amb el Centre d’Informació i Recursos per les Dones, donant suport i empoderant a les dones que pateixen violència de gènere. Les dones amb diversitat funcional, intel·lectual i/o sensorial, poden participar dels programes d’acompanyament a la inserció i treball amb suport.

   

  Conciliació laboral

  També treballem la responsabilitat social amb les empreses, sensibilitzant-les,  i informant i assessorant-les, principalment en aspectes lligats amb la conciliació laboral.

  Amb aquest desplegament de recursos ocupacionals, formatius i d’acompanyament a la inserció, pretenem arribar a totes les dones colomenques que necessitin millorar la seva ocupabilitat. Perquè treballem per tenir una resposta per a la ciutadania amb perspectiva de gènere, sororitat i visió feminista.

  compartir

 • Notícies relacionades

  Grameimpuls participa al Biz Barcelona 2019

  La fira tindrà lloc els dies 12 i 13 de juny al recinte de Montjuïc
  12/06/2019

  Cuiners dels restaurants Udon s’inspiren en el model formatiu de l’Escola de Restauració

  Cinc professionals de la coneguda cadena de menjar asiàtic visiten l’edifici Canigó per conèixer de primera mà la metodologia que s’usa amb els alumnes
  7/06/2019