Si no pot veure correctament aquest missatge cliqui aquí Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

LinkedIn Servei a les empreses Servei a les persones Facebook Twitter Grameimpuls - t'acompanyem Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet clic aquí
BUTLLETÍ Núm 87 - Especial dia de la Dona
COLOMENQUES I EMPRENEDORES

Les dones emprenedores assessorades per Grameimpuls van constituir en 2015 un total de 50 empreses.

El darrer estudi elaborat per la XARXA GEM (Global Enterpreneurship Monitor) en 2014, situa la taxa d'activitat emprenedora femenina a Espanya en un 4,5%. Malgrat que la nostra Taxa d'Activitat Emprenedora (TEA) és inferior a la d'altres països europeus, es compensa amb l'alt percentatge de negocis consolidats per empresàries espanyoles, major que el de la mitjana europea.

El perfil de la dona emprenedora al nostre país es correspon amb el d'una jove d'entre 24 i 31 anys, amb estudis elevats i motivada per trobar una oportunitat de negoci. Pel que fa a les empreses constituïdes per dones, generen uns ingressos inferiors a les dels homes, raó per la qual mesures com la tarifa plana de 50 euros tenen una especial incidència entre les dones emprenedores.

IGUALTAT DE GÈNERE – IGUALTAT D’OPORTUNITATS

La societat municipal Grameimpuls, impulsa a través dels seus programes la incorporació de les dones al mercat de treball.

Des de els seus inicis, Grameimpuls, ha tingut una perspectiva de gènere molt clara, que no només ha posat en pràctica en les relacions laborals amb el col·lectiu de professionals que treballen en el desenvolupament i gestió de les polítiques actives d’ocupació, sinó que també ha traslladat aquesta visió al si dels projectes que ha realitzat des de fa més de 25 anys. D’aquesta manera s’han desenvolupat metodologies d’igualtat de gènere a les nostres activitats, que han permès a dones i homes desenvolupar valors com la igualtat i la solidaritat. Aquesta línea de treball es tradueix en un ampli desplegament de projectes dirigits a les dones en els àmbits de l’orientació laboral, la formació, la inserció i la creació d’empreses.

Més de 1.900 dones podran participar dels diferents programes d’ocupació que es desenvoluparan durant l’any 2016. L’àmplia diversitat de projectes permet un ventall d’activitats adreçades a les dones; orientació laboral, cursos de formació professional ocupacional, programes d’experiència laboral – Plans d’Ocupació-, Cases d’Oficis, accés al coneixement de les TIC i xarxes socials o Plans d’Ocupació, formen part de l’àmplia llista d’accions que donen resposta a les necessitats de les dones en la recerca de feina.

Subscriu-te | Contacte amb nosaltres
Si vostè ha rebut aquest butlletí, és perquè les seves dades estan incloses en l'arxiu POMMO, titularitat de Grameimpuls SA, inscrit en el Registre general de l'Agència espanyola de protecció de dades, la finalitat del qual es poder trametre la present informació. Si vol deixar de rebre'l, només ha de clicar l'enllaç corresponent i complimentar la seva adreça de correu electrònic. Tanmateix l'informem que podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició establerts en aquesta Llei a través de carta certificada, adjuntant fotocòpia del seu DNI, en la següent adreça: Grameimpuls SA, Direcció de qualitat, carrer Rafael de Casanova 40, 08921 Santa Coloma de Gramenet.
Si no dessitja rebre més aquest butlletí, cliqui aquí