Mai abans un fricandó els havia fet guanyar un premi ple de coneixement i inspiració. L’alumnat de la Casa d’Oficis -i d’altres cursos de l’Escola de Restauració Santa Coloma- ha gaudit d’una masterclass de cuina creativa a la Fundació Alícia. És el premi per haver guanyat la Hackató de Gastronomia Sostenible, celebrada a l’abril i en què van participar 16 escoles d’hostaleria de Catalunya, entre elles, la nostra Escola de Restauració. El repte consistia en crear un plat d’aprofitament basat en la cuina catalana i el grup de Santa Coloma va sorprendre amb un fricandó de coliflor.
Com a reconeixement, el grup ha pogut gaudir d’una masterclass de cuina creativa a les instal·lacions de la Fundació Alícia, una experiència enriquidora tant a nivell culinari com conceptual. Durant la jornada, s’ha treballat el concepte de creativitat aplicada a la cuina i s’ha explicat detalladament els processos, que van des del naixement d’una idea, fins a la seva plasmació final al plat. L’activitat ha posat èmfasi en la combinació dels mons vegetal en plats tradicionalment fets amb carn, línia sobre la qual havia treballat el grup de la Casa d’Oficis amb el seu fricandó de coliflor.
A partir d’aquesta idea, l’equip de la Fundació ha elaborat diversos plats innovadors i sorprenents, com ara entrepà de pulled de gírgoles, una alternativa vegetal al pulled pork; naps amb salsa d’ànec, que dona més importància al nap que al ànec en una proposta on s’inverteixen els elements; pâté en croûte elaborat amb llegums, bolets, fruita seca i pastanaga, una interpretació creativa i vegetariana d’un clàssic i, finalment, una remolatxa farcida de verdures amb salsa de rostit de d’hortalisses, on la combinació de textures i tècniques imita a les que pot tenir la carn.