actualitat

 • 8 | 02 | 2021

  Ampliació dels horaris en restauració, obertura de llibreries i confinament comarcal, les noves mesures per frenar la Covid-19

  Us detallem tots els canvis que ha aprovat el Procicat i que s’apliquen del 8 al 21 de febrer

  La Generalitat, a través del Procicat, ha aprovat noves mesures per fer front a la tercera onada de la pandèmia per la Covid-19, que entraran en vigor el dilluns, 8 de febrer. Entre les mesures, destaca la derogació del confinament municipal, que ara passarà a ser comarcal durant tota la setmana. En l’àmbit del teixit econòmic, s’amplia l’horari en restauració i les llibreries s’afegeixen als establiments essencials com a bé cultural i podran obrir els caps de setmana. En l’esport, es podran reprendre les competicions amb accés a categories estatal i els gimnasos podran obrir amb aforament del 30%. El confinament nocturn es manté de 22 a 6h del matí.

  A continuació us detallem les principals novetats per àmbits:

  HOSTALERIA I RESTAURACIÓ

  Ampliació dels horaris d’obertura dels negocis de restauració i hostaleria.

  Terrasses i interior dels establiments podran obrir de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h. En la resta d’horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment o per a lliurament a domicili.

  COMERÇOS

  Aforament del 30% al petit comerç, que ha de romandre tancat el cap de setmana.

  Seguiran tancats els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2. Aquestes dues limitacions, però, no afecten als establiments de venda de productes de primera necessitat i d’activitat considerada essencial; de fet, ara les llibreries s’equiparen a aquests establiments i podran obrir durant el cap de setmana.

  ACTIVITATS CULTURALS

  Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions continuen oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts es mantenen oberts també a la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima. Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació òptima.

  ESPORT

  Pel que fa a l’àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats podran obrir amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta. A més, ara també es permetrà reprendre les competicions que donen accés a categories estatals. Els espais esportius a l’aire lliure romanen oberts amb un aforament del 50% i control d’accés.

  ÀMBIT UNIVERSITARI

  En l’àmbit educatiu, la docència universitària teòrica seguirà en format virtual, a excepció del primer curs, en què es podrà reprendre parcialment l’activitat presencial. A l’ESO, infantil i primària es manté la presencialitat plena i poden seguir actives les extraescolars que tenen lloc als centres escolars que no trenquin el grup bombolla.

  Per a més informació o aclariment podeu contactar amb nosaltres a través del 93 466 52 24 o correu electrònic formacue@grameimpuls.cat. També podeu consultar la infografia que la Generalitat ha elaborat on es resumeixen totes les mesures.

   

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  Una cinquantena de dones participen al networking d’emprenedoria a La CIBA

  La trobada és el tret de sortida a un cicle d’activitats adreçades a les dones empresàries i emprenedores del territori

  Un total de 41 empreses de la ciutat han rebut els ajuts a la digitalització

  La subvenció ha finançat 107.057,83 euros, amb un import de 2.600 euros de mitjana per empresa beneficiària

  Obert el període de sol·licitud de l’ajut de fins a 6.000 € a l’autoocupació

  Es podrà tramitar telemàticament o amb cita prèvia a l’OIAC des d’aquest dilluns dia 17 de juny

  Els regidors de promoció econòmica del territori obren noves vies de col·laboració en formació i turisme

  El BCIN acull la tercera reunió tècnica, en què ha participat el vicepresident de Grameimpuls, Dimas Gragera,