actualitat

 • 12 | 12 | 2022

  Arrenca la primera oferta formativa al CF Marie Curie per a persones en atur

  El nou equipament acollirà 31 accions i, la resta, s’impartirà a l’Escola de Restauració

  L’oferta formativa de l’Ajuntament de Santa Coloma per a persones en atur serà, en aquesta convocatòria, de 45 cursos amb certificat de professionalitat, 4 més que l’any anterior. D’aquests, la gran majoria, 31, s’impartirà al nou Centre de Formació Marie Curie, inaugurat al juliol. Els cursos, que gestiona l’empresa municipal Grameimpuls, estan adreçats a persones desocupades, tot i que es reserven places per a persones en actiu que volen millorar la seva situació laboral. Els primers es posaran en marxa aquest mes de desembre i la resta, de manera progressiva a partir de gener i durant el 2023. En total, l’oferta formativa arribarà a prop de 700 persones de la ciutat.

  Aquesta convocatòria comprèn cursos vinculats als àmbits de l’atenció a les persones, la gestió administrativa, el manteniment d’instal·lacions (electricitat, energia i aigua), el comerç i el màrqueting, el medi ambient, les telecomunicacions i la restauració. De fet, en matèria d’hostaleria s’oferiran 14 accions formatives que s’impartiran a l’Escola de Restauració (ERESC).

  Els cursos, que van de les 330 a les 920 hores, tenen capacitat entre 10 i 15 alumnes i consten d’un mòdul de formació professionalitzadora i un període de pràctiques en empreses del territori. Totes les accions permeten a les persones participants obtenir el certificat de professionalitat corresponent que acredita que han assolit les competències exigides pel mercat de treball.

  Primer curs amb teleformació

  Una de les novetats és la incorporació de la formació en línia. I és que, per primera vegada, s’oferirà un certificat de professionalitat en modalitat de teleformació. Es tracta del curs Gestió integrada de Recursos Humans. També s’ha incorporat a la programació un curs d’instal·lacions solars tèrmiques.

  L’oferta actual s’emmarca en cinc programes: Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP), el Programa de Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives (SEFED) de gestió administrativa, el Programa Singulars, l’FPO Dual i la Casa d’Oficis. Aquests tres últims programes van adreçats a joves del territori.

   

  Prioritat, les dones

  Un altre del col·lectiu prioritari són les dones. De fet, la convocatòria prioritza l’accés a les dones en aquelles especialitats formatives en què estan subrepresentades. El CF Marie Curie també acollirà altres accions adreçades a aquest col·lectiu, com és el cas de l’itinerari formatiu Iria, un tastet d’oficis masculinitzats, o el dispositiu Dona’t impuls, ambdós del Projecte Treball als barris.

  Un 19% més de pressupost

  El pressupost total d’aquesta convocatòria arriba als 3,45 milions d’euros, un 19% més que l’any anterior. Els cursos estan subvencionats per Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Educació i Formació Empresarial, el de Treball i Economia Social, el Fons Social Europeu i gestionats per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través de Grameimpuls.

  Per a més informació sobre el perfil d’accés, procés de selecció i característiques dels cursos, cal adreçar-se a les oficines centrals de Grameimpuls (c. de Rafael Casanova, 40), trucar al 93 466 15 65, consultar la pàgina web (www.grameimpuls.cat) o l’app de Grameimpuls.

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  Programat un curs preparatori de l’ACTIC de nivell mitjà en format virtual

  El taller està adreçat a les dones i té una durada aproximada de 40 hores

  Últimes places per als cursos de Sommelieria i Direcció en restaurant

  Ambdues formació s'imparteixen a l'Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC)