actualitat

 • 18 | 04 | 2023

  Comença la 3a edició del programa de foment de la contractació pública

  El programa, adreçat a les microempreses del territori, començarà el dia 2 de maig

  Segons dades de l’OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic), l’any 2021 el nivell de despesa en contractació pública va ser del 11,49% del PIB espanyol i va representar el 22,71 % del total de la despesa pública. A més, segons el Ministeri d’Hisenda, també al 2021, l’administració local va gestionar 30.502,26 milions d’euros mitjançant licitacions, un  31,49% del valor estimat de contractació pública total. Van ser un total de 78.709 procediments, un 48,56% del total. És l’administració pública que mou més licitacions, tot i que de menor quantia, el que pot ser especialment atractiu per les petites i mitjanes empreses. Dades que constaten que el mercat de compra pública és molt potent i del què cal que es beneficiïn també les microempreses.

   

  Amb l’objectiu d’apropar al teixit productiu colomenc aquesta línia de negoci i facilitar la participació dels autònoms/es, petites i mitjanes empreses a les licitacions, el Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls torna a dissenyar un itinerari formatiu de contractació pública adreçat a empreses, persones emprenedores, assessories i gestories. Les diferents sessions programades pretenen donar a conèixer el funcionament ordinari de les licitacions. El programa inclou sessions de formació i assessorament personalitzat per ajudar a les pimes i els emprenedors i emprenedores a presentar-se a aquest tipus de processos de contractació. Aquesta assessoria individualitzada no només és per conèixer com presentar-se sinó que també ajudarà a desenvolupar estratègies de millora de les propostes de l’empresa.

   

  L’oferta formativa està estructurada en un itinerari de 6 formacions, d’1 o 2 sessions entre 1h30 i 2h de durada, i totes de forma virtual. A continuació trobareu el detall de cada formació disponible; feu clic al títol per llegir-ne més informació i reservar la vostra plaça:

   

  • 2 i 4 de maig de 16:00 a 17:30: Com funcionen les licitacions?
  • 7 de maig de 16:00 a 18:00: Com tramitar el registre empreses licitadores (RELI).
  • 11 i 16 de maig de 16:00 a 17:30: Aspectes econòmics de les licitacions.
  • 18 i 23 de maig de 16:00 a 18:00: Les mesures socials i com intercooperar en contractació pública. La integració de solvència per mitjans externs i les UTE.
  • 25 de maig de 16:00 a 18:00: Com elaborar projectes per a licitacions
  • 30 de maig de 16:00 a 18:00: Com facturar electrònicament

  Es recomana la realització de l’itinerari complet, ja que es tracta de 5 punts clau sobre la contractació pública. Tot i així, es pot fer reserva de cada activitat de manera individual.

  • Les persones interessades poden ampliar informació sobre les sessions en el següent enllaç També, poden contactar per telèfon (934665224) o correu electrònic (empresa@grameimpuls.cat) amb el Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls.

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  Ampliat el termini d’inscripcions per a la 2a edició del programa #SocDigital fins al 30 de juny

  La iniciativa té com a objectiu afavorir la competitivitat i el creixement dels negocis a través de les TIC

  Una sessió de networking a la CIBA tanca la segona edició d’Emprenedona

  La jornada està organitzada pels ajuntaments de Santa Coloma i Sant Adrià i tindrà lloc el dijous 8 de juny de 9:45 a 12:30h

  La CIBA posa en marxa un nou espai d’assessorament per a dones emprenedores

  El recurs, que gestionarà Grameimpuls, s’oferirà tots els dimecres de 9:30 a 14 hores a partir de l’1 de juny

  Un taller sobre els marges i el beneficis tanca la formació empresarial del semestre

  Està previst per als dies 6, 7, 12 i 14 de juny i s’impartirà en modalitat virtual