actualitat

 • 8 | 07 | 2022

  En marxa la segona edició d’Emprenedona per impulsar la creació i consolidació de negocis liderats per dones del territori

  El programa, impulsat conjuntament pels ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, inclou itineraris formatius, sessions de coaching i networkings

  En marxa la segona edició d’Emprenedona, el programa per fomentar la creació i consolidació de negocis liderats per dones del territori. En total, hi participaran una quarantena d’empresàries i emprenedores de Santa Coloma i Sant Adrià, els dos municipis impulsors. Emprenedona es desenvoluparà fins al desembre i inclou itineraris formatius, sessions de coaching i tutorització i networkings per ajudar a les emprenedores del territori a crear xarxa de suport. La presentació, que ha tingut lloc a La Ciba, ha anat a càrrec de la segona tinenta d’alcaldessa i la presidenta de Grameimpuls, Blanca Padrós i l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete.

  Aquest programa té com a objectiu escurçar la bretxa de gènere, acabar amb la precarietat de l’emprenedoria en femení i, alhora, fer visibles iniciatives liderades per dones que contribueixin a crear referents per a futures emprenedores. I és que, en el món de l’emprenedoria continua existint una important desigualtat. Segons dades del 2021 del Ministeri de Treball, dels poc més de dos milions de persones autònomes, només el 36,2% són dones. Aquesta bretxa de gènere és multicausal, però s’explica principalment per les múltiples barreres que troben les dones a l’hora d’obrir un negoci  i pel fet d’haver de desenvolupar la seva activitat en un entorn amb estructures patrialcals.

  Precisament, la presidenta de Grameimpuls ha volgut ressaltar aquest aspecte durant la seva intervenció. “És important fer programes per a dones, perquè encara tenim moltes desigualtats, no només en termes de bretxa salarial, sinó també en l’àmbit de l’emprenedoria”, ha assegurat. “Emprendona – ha dit – aspira a ser una habitació pròpia per a les dones, on poder-se empoderar i materialitzar els seus projectes.”

   

  Programa integral

  Les participants rebran acompanyament integral que combinarà, tant itineraris formatius flexibles adaptats a les seves necessitats, com espais lliure d’autocures, sessions de networking i sessions de tutorització permanent a càrrec de l’equip de tècniques municipals. Les dones també tindran el suport de les emprenedores i empresàries que van participar a la primera edició que, en molts casos s’han convertit en prescriptores del programa. La primera edició d’Emprenedona va tenir molt bona acollida: hi van participar 40 dones, es van realitzar 49 hores de sessions col·lectives, 90 d’assessorament individualitzat i personalitzat, es van programar 50 tutories i 4 sessions d’autocures.

  Les inscripcions per participar a la segona edició finalitzen el 15 de juliol. Per a més informació, cal contactar amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través del Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls (trucant al 93 466 52 24 o escrivint un correu electrònic a sfe@grameimpuls.cat) i amb el de Sant Adrià de Besòs (per telèfon al 93 462 28 74 o a l’e-mail empren@sant-adria.net). Emprenedona és un programa cofinançat per la Diputació de Barcelona.

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  Les claus del nou sistema de cotitzacions del treball autònom

  Per donar-hi a conèixer les novetats, s’ha programat un nou taller per al 15 de febrer

  La propera formació empresarial estarà dedicada a la risoteràpia

  El taller s’impartirà el dimarts 31 de gener en modalitat presencial

  Les bones pràctiques a l’empresa centren la propera formació empresarial

  El taller s’impartirà els dies 31 de gener i 2 i 6 de febrer en format virtual