actualitat

 • 24 | 03 | 2023

  Grameimpuls mostra la seva oferta formativa a la Fira Santa Coloma Orienta

  La trobada serveix per donar a conèixer els recursos per estudiar o formar-se a la ciutat

  Grameimpuls ha mostrat la seva oferta formativa a la Fira Santa Coloma Orienta. La jornada, organitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma, ha servit per donar a conèixer els recursos per estudiar o formar-se a la ciutat. En el cas de Grameimpuls, s’ha donat informació sobre els cursos de formació ocupacional, tant per a les persones adultes com per al jovent, així com les accions formatives en l’àmbit de l’emprenedoria i altres recursos relacionats amb la millora de les habilitats i competències professionals.

  L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha anunciat en l’obertura de la fira que l’Ajuntament posa en marxa una línia de beques municipals per cursas estudis de batxillerat i formació professional. Aquestes noves beques municipals estan adreçades a l’alumnat que cursi batxillerat i formació professional i no hagi rebut cap ajut estatal i tenen com a objectiu incentivar la permanència al sistema educatiu en els cursos de l’educació postobligatòria i aconseguir una titulació.

  Una vintena d’estands

  En total, s’han instal·lat a la plaça de la Vila una vintena d’estands on els i les visitants han pogut trobar informació sobre els itineraris de formació postobligatòria i ocupacional dels instituts, centres de formació d’adults, escoles d’idiomes, universitats i centres de formació, com el CF Marie Curie. També han estat presents els serveis d’Educació, Joventut, Igualtat, Convivència i Esports de l’Ajuntament per explicar tots els projectes de què disposa la ciutat en aquests àmbits; entre ells, els acompanyaments en els processos de tria o de retorn a la formació, adreçats a tota la ciutadania. La fira s’ha allargat tot el dia.

  A més d’informació, els i les visitants han pogut veure demostracions d’alguns dels estudis o dels projectes que desenvolupen els centres educatius per conèixer d’una forma pràctica i directa l’aprenentatge que ofereixen. Grameimpuls n’ha ofert tres de diferents. La primera ha anat a càrrec de l’alumnat de l’especialitat de cuina i sala del Projecte Singulars i ha consistit en la preparació d’una amanida de verdures de l’hort de l’Escola de Restauració.

  Demostracions d’accions formatives

  La segona ha estat dedicada a la jardineria i l’han protagonitzat els i les alumnes de la Casa d’Oficis de l’especialitat d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria. Per últim, l’alumnat també de la Casa d’Oficis, però de l’especialitat de lampisteria, ha fet una pràctica de soldadura.

  Durant la jornada, també s’han pogut sentir breus intervencions de 10 minuts sobre diversos temes: «Passos a l’hora de triar uns estudis», «L’autoconeixement», «Què faig si no finalitzo l’ESO» o «Les competències més demandades en el mercat laboral actual».

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  La pasta fresca centra el proper taller de ‘Passió per la cuina’

  L'activitat està programada per al 30 de maig de 17:30 a 20 hores a l'Escola de Restauració