actualitat

 • 19 | 10 | 2023

  La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) celebrarà aquest proper dimecres 25 d’octubre la seva assemblea general ordinària a Santa Coloma de Gramenet. El lloc escollit per dur a terme l’acte ha estat La CIBA, espai referent en l’àmbit de l’economia feminista i la innovació. La XMESS  treballa per promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària en l’àmbit municipal i en les polítiques públiques locals i per fixar unes estratègies comunes i afavorir la cooperació conjunta dels diferents municipis a l’hora de desenvolupar polítiques públiques.

  A l’assemblea està prevista, entre altres qüestions, l’elecció de la nova comissió executiva de la Xarxa i el debat i aprovació del pla de treball per al 2024. Entre els reptes proposats pel nou pla de treball, destaquen el de reforçar la capacitat tècnica dels equips municipals i comarcals, en la gestió i aplicació de polítiques públiques de promoció de l’ESS; articular propostes i projectes conjunts que es puguin replicar a totes les corporacions locals, en forma d’optimització de recursos i arribar a més territoris, generant i consolidant aliances territorials.

  Visita guiada

  Abans de l’assemblea, la representació política i tècnica dels municipis membres de la XMESS està convocada a una jornada de treball en què es presentarà el projecte de La CIBA i es farà una visita guiada per a les seves instal·lacions. També es presentarà la segona edició de la “Guia de l’ABC de l’Economia Social i Solidària als Municipis” i la guia “Democratització i Corresponsabilitat de les cures. Pràctiques inspiradores dins l’administració pública”.

  Des dels inicis Santa Coloma ha estat al grup impulsor de la Xarxa, i forma part de la comissió tècnica i executiva, conjuntament amb Barcelona (presidència), Santa Margarida i els Monjos (vicepresidència), Manlleu, Vilanova i la Geltrú, Mataró, Sabadell, Cardedeu i Salt. Des del 2017, fins a l’actualitat, s’han sumat 59 municipis, distribuïts arreu de Catalunya, més un consell comarcal. La XMESS busca acabar amb les desigualtats, generar ocupació de qualitat i treballar per un nou model socioeconòmic més democràtic, just i sostenible que tingui un alt retorn per a la societat.

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  Es crea la figura de ‘persona tutora’ per ajudar a les cooperatives a consolidar-se al territori

  És una de les novetats de la tercera anualitat del pla de treball de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord

  La propera formació empresarial estarà dedicada al treball autònom

  El taller s’impartirà en format virtual 20, 22, 27 i 29 de novembre de 16 a 18 hores

  Grameimpuls, un dels nodes de la Xarxa Emprèn

  La iniciativa dona suport al teixit empresarial per facilitar la creació i consolidació d’empreses

  Programades tres formacions més sobre noves tecnologies en el marc del #SocDigital

  Amb aquestes noves píndoles es completa un itinerari de 14 accions formatives destinades a millorar les competències digitals de les persones emprenedores