actualitat

 • 6 | 01 | 2021

  La Generalitat decreta noves restriccions per frenar els contagis de la Covid-19

  Les noves mesures s’aplicaran des d’aquest dijous 7 de gener i s’allargaran, en principi, fins al 17 d’aquest mes

  La Generalitat de Catalunya va decretar aquesta setmana noves restriccions per frenar els contagis de la Covid-19 a Catalunya. Les mesures entren en vigor aquest dijous, 7 de gener i s’allargaran, en principi, fins al 17 d’aquest mes.

  Les principals novetats que afecten als sectors econòmics de la nostra ciutat són:

  — Al confinament autonòmic i al nocturn de 22:00 a 6:00 hores, s’afegeix un confinament municipal per tots els dies de la setmana.

  — Es mantenen les reunions limitades, com a màxim, a 6 persones i a dues bombolles de convivència.

  — Els COMERÇOS NO ESENCIALS hauran d’estar tancats el dissabte i el diumenge.

  — Excepte en el cas de la venda de productes essencials, els establiments amb una superfície major de 400 m2 romandran tancats. La resta tindran un aforament del 30%. Aquest aforament del 30% també s’aplicarà en el cas de mercats de venda no sedentària.

  — Els CENTRES COMERCIALS hauran de tancar.

  — La restauració i la cultura mantenen les restriccions de finals de desembre:

  RESTAURACIÓ: les consumicions han de ser a la taula, màxim 4 comensals per taula i separació de 2 metres entre comensals de taules diferents. A l’interior l’aforament estarà limitat al 30% i amb ventilació natural o forçada. El servei només es pot dur a terme de les 7:30 hores a les 9:30 hores i de les 13:00 hores a les 15:30 hores. Els clients no podran romandre a l’establiment fora d’aquestes franges horàries. En el cas dels serveis a domicili, l’activitat podrà allargar-se una hora més fins a les 23:00 h (lliurament a domicili, 22 hores en el cas de recollida al local). Els serveis de restauració ubicats en centres comercials romandran tancats.

  CULTURA: màxim 500 persones amb un 50% de l’aforament (1.000 en cas de ventilació òptima). S’aplica a cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts així com museus, biblioteques i sales d’exposició.

  Tot i que les escoles reprendran l’activitat el dia 11 de gener, les ACTIVITATS EXTRAESCOLARS només es permetran si es realitzen al mateix centre educatiu i mantenint els grups bombolla de l’activitat lectiva.

  Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure poden obrir amb aforament màx. del 50% i control d’accés i màx. 6 persones excepte en esports federats. Instal·lacions en espais tancats no poden obrir, excepte les piscines.

   

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  Es crea la figura de ‘persona tutora’ per ajudar a les cooperatives a consolidar-se al territori

  És una de les novetats de la tercera anualitat del pla de treball de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord

  La propera formació empresarial estarà dedicada al treball autònom

  El taller s’impartirà en format virtual 20, 22, 27 i 29 de novembre de 16 a 18 hores

  Grameimpuls, un dels nodes de la Xarxa Emprèn

  La iniciativa dona suport al teixit empresarial per facilitar la creació i consolidació d’empreses

  Programades tres formacions més sobre noves tecnologies en el marc del #SocDigital

  Amb aquestes noves píndoles es completa un itinerari de 14 accions formatives destinades a millorar les competències digitals de les persones emprenedores