actualitat

 • 28 | 03 | 2023

  La Grama, un sistema de pagaments digital beneficiós per a les persones emprenedores

  Els negocis que aposten per la moneda local poden acollir-se a diverses línies d’ajuts

  La Grama és el sistema de pagaments digital complementari a l’euro (1 Grama = 1 euro) impulsat per l’Ajuntament de Santa Coloma. Actualment, es fa servir en un terç dels comerços de la ciutat (sense comptar els de la restauració). El seu objectiu és incrementar la circulació del diner entre els comerços de la ciutat. Així, entre 2016 i 2021 l’ajuntament ha invertit gairebé 1.4 milions  de  grames i s’han acumulat transaccions entre establiments de la ciutat per valor de 6.3 milions grames.  A més, la Grama també té un impacte en els hàbits de consum, doncs les enquestes mostren que les persones planifiquen més, escollint on faran les compres i també genera més cohesió social.

  Les persones emprenedores que aposten per la moneda local es poden acollir a diverses línies d’ajuts:

  • L’adreçada a estimular el compliment de criteris socials entre el teixit productiu local. Aquests ajuts els pot sol·licitar qualsevol empresa o comerç de Santa Coloma que realitzi actuacions per afavorir el consum responsable a la nostra ciutat, accions com per exemple: l’associacionisme i la participació en xarxes locals i socials; la venda de productes ecològics, de proximitat i de comerç just; la compra local; el reciclatge, la reutilització, l’eficiència energètica i el consum d’energies renovables per a la realització de l’activitat de l’empresa o de l’entitat, entre d’altres.

   

  • Els ajuts a l’autoocupació, adreçats a persones en situació d’atur que han muntat el seu negoci recentment a Santa Coloma de Gramenet o bé estan empadronades a la ciutat i han muntat recentment el negoci en un altre municipi.

   

  • El Pro-Grama Social. Aquesta iniciativa posa a l’abast de la ciutadania les prestacions econòmiques de caràcter social en grames, utilitzant un sistema de pagament per internet i telèfon mòbil. Les persones perceptores de la prestació social en la Moneda Local Digital de Santa Coloma de Gramenet han fet compres de productes de primera necessitat als comerços adherits al programa.

   Per a més informació podeu contactar amb l’equip tècnic del Servei de Foment Empresarial a Av. Generalitat, 99-101. Per telèfon al 934665224 o per correu electrònic al sfe@grameimpuls.cat. I, per descomptat, també amb el departament de comerç (comerc@gramenet.cat) o amb l’Oficina Tècnica de la Gramamoneda (tel. 934665373). Si disposes d’un establiment que ofereix productes de primera necessitat d’alimentació, higiene personal i neteja per a la llar, i vols formar part del Pro-Grama Social, com a comerç on les persones perceptores de prestacions socials en Grames puguin realitzar les seves compres, escriu a: gramasocial@gramenet.cat.

   

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  Una sessió de networking a la CIBA tanca la segona edició d’Emprenedona

  La jornada està organitzada pels ajuntaments de Santa Coloma i Sant Adrià i tindrà lloc el dijous 8 de juny de 9:45 a 12:30h

  La CIBA posa en marxa un nou espai d’assessorament per a dones emprenedores

  El recurs, que gestionarà Grameimpuls, s’oferirà tots els dimecres de 9:30 a 14 hores a partir de l’1 de juny

  Un taller sobre els marges i el beneficis tanca la formació empresarial del semestre

  Està previst per als dies 6, 7, 12 i 14 de juny i s’impartirà en modalitat virtual

  Programada una jornada de Reempresa per conèixer com funciona el traspàs de negocis

  La sessió es realitzarà el dijous 8 de juny de 15 a 16 hores en format virtual