actualitat

 • 15 | 03 | 2023

  La nova empresa simulada de Grameimpuls, Terrae SALS, participa a la 14a fira SEFED

  La trobada permet a l’alumnat fer compra i venda de productes amb les 86 empreses simulades que hi participen

  La nova empresa simulada de Grameimpuls, Terrae SALS, ha participat del 15 al 17 de març a la 14a Fira Internacional d’Empreses Simulades SEFED. Terrae SALS comercialitza de manera simulada productes 100% colomencs: hortalisses i verdures que es conreen a l’hort i a l’hivernacle i vins de la Vinya d’en Sabater, espais tots tres vinculats a l’Escola de Restauració. La trobada, que va tenir lloc al palau 2 de Fira Barcelona, ha permès a l’alumnat fer compra i venda de productes amb les 86 empreses simulades que han participat.

  Com en altres edicions, hi hagut presència d’empreses internacionals. En concret, als 40 estands participants s’han pogut trobar empreses simulades de Luxemburg, Bulgària, Bèlgica, Itàlia i Brasil, a més de catalanes i de la resta de l’estat. Es preveu que en aquests 3 dies passin per la fira SEFED 5.000 visitants.

  Santa Coloma presideix Inform

  La 14a edició de la Fira SEFED coincideix amb la presidència de Santa Coloma a la Fundació Inform, l’organisme que impulsa aquesta trobada. Per això, ha estat a presidenta de la Fundació Inform i tercera tinenta d’alcaldessa de l’ajuntament de Santa Coloma, Blanca Padrós, juntament amb el president de l’Agència FPCAT de la Generalitat de Catalunya, Fabian Mohedano, el subdirector  del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Miquel Carrión i la directora gerent de la Fundació BCN Formació Professional, Neus Pons qui ha inaugurat la fira SEFED.

  Padrós ha destacat la importància d’esdeveniments d’aquest tipus. “Aquesta fira permet als i les alumnes fer activitat comercial, fer factures, obrir comptes bancaris, contractar assegurances… En definitiva, posar en marxa el teixit productiu dins de les respectives empreses i sectors i viure-ho en primera persona”, ha explicat.

  El programa SEFED permet a les persones formar-se en l’àmbit de la gestió administrativa en un ambient real de treball amb la metodologia learning by doing. El curs s’imparteix al nou centre de formació Marie Curie.

  Productes amb segell 100% colomenc

  Els productes que es venen a l’empresa simulada Terrae SALS tenen segell 100% colomenc. D’una banda, s’ofereixen els productes frescos de temporada i de km 0 que es conreen a l’hivernacle i a l’hort. D’una altra, els vins que es produeixen amb el raïm de la Vinya d’en Sabater. Terrae SALS substitueix a Modular SEFED, l’empresa simulada dedicada a la venda de mobiliari d’oficina que havia funcionat fins ara.

  L’activitat de l’empresa és totalment simulada i només serveix perquè les i els alumnes es formin en gestió administrativa, a partir de situacions reals de treball. Per això, fan transaccions, compres i vendes i factures, entre d’altres, amb la resta d’empreses simulades de la xarxa SEFED.

   

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  Quatre cursos més de formació ocupacional comencen aquest mes de juny

  Estan adreçats, principalment, a persones en situació d’atur

  Sessions informatives sobre l’acreditació de competències de l’Aula Mentor

  Els i les alumnes dels cursos de restauració reben assessorament per acreditar títols o habilitats professionals

  El SOC lliura els diplomes als i les alumnes del FPO Dual

  L'acte de graduació ha tingut lloc al Palau de la Generalitat

  La primera edició d’enguany de l’itinerari formatiu Iria començarà el 13 de juny

  Les dones interessades encara es poden inscriure a aquesta acció de capacitació en oficis masculinitzats