actualitat

 • 22 | 09 | 2023

  Obertes les inscripcions per a l’oferta formativa adreçada a persones en situació d’atur

  La nova convocatòria, que està pendent d’aprovació, comprèn cursos de diverses famílies professionals

  Les inscripcions per als cursos de formació ocupacional adreçats a les persones en situació d’atur de la propera convocatòria ja estan obertes. L’oferta formativa que l’Ajuntament de Santa Coloma oferirà enguany a través de Grameimpuls, comprèn cursos vinculats als àmbits de la restauració i cuina, la gestió administrativa, el manteniment d’instal·lacions (energia, aigua i electricitat), l’atenció a les persones i el medi ambient, entre d’altres. L’objectiu d’aquestes accions és millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur i oferir personal qualificat a les empreses dels diferents sectors. La convocatòria està, encara, pendent d’aprovació.

  L’oferta formativa inclou cursos del Programa d’oferta en àrees prioritàries (FOAP) i del Programa SEFED de gestió administrativa, així com les especialitats de la Casa d’Oficis, adreçades a joves d’entre 16 i 29 anys. Tots els cursos tenen capacitat per a 15 alumnes -a excepció de la Casa d’oficis, que és per a 10 joves- i consten d’un mòdul de formació professionalitzadora i un període de pràctiques en empreses del territori. Les persones que superin el curs obtindran un certificat de professionalitat que acredita que tenen coneixements per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les necessitats del mercat de treball.

  Formació per a joves

  La propera convocatòria de la Casa d’oficis, pendent d’aprovació, oferirà les especialitats Operacions auxiliars de serveis administratius i generals, a més de les habituals Horticultura i floricultura; Operacions de fontaneria i calefacció-climatització domèstica; Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria; Activitats auxiliars en conservació i millora de forest i Operacions bàsiques de cuina-de restaurant i bar (doble certificació). La data d’inici dels cursos està prevista per al 30 d’octubre. L’horari de la formació és de dilluns a divendres de 8 a 15 hores. El cursos tenen una durada d’un any, en què els sis primers mesos són becats i els sis segons amb contracte de formació.

  Inscripcions obertes

  Les persones interessades podran obtenir més informació sobre el perfil d’accés, procés de selecció i característiques dels cursos a les oficines centrals (c. de Rafael Casanova, 40), per telèfon, trucant al 93 466 15 65, a la pàgina web www.grameimpuls.cat o a l’aplicació de Grameimpuls per a mòbil i tauleta. Aquests cursos estan promoguts pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Educació i Formació Professionals i el Fons Social Europeu i gestionats per l’Ajuntament, a través de Grameimpuls.

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  El proper taller de ‘Passió per la cuina’ estarà dedicat a la gastronomia japonesa

  L’activitat s’impartirà el 23 de novembre (de 17:30 a 20 hores) a l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC)

  La plataforma formació en línia rep 1.400 inscripcions des de gener

  En total, 709 persones han fet algun dels continguts que oferim a través d’aquest catàleg

  Els arrossos de muntanya protagonitzen el proper taller de ‘Passió per la cuina’

  L'activitat tindrà lloc els dies 15 i 16 de novembre de 17:30 a 20 hores