actualitat

 • 10 | 11 | 2023

  3,5 milions per impulsar la formació i l’ocupació a Santa Coloma

  Unes 1.300 persones de la ciutat es beneficiaran de les actuacions de «Treball als barris»

  Santa Coloma destinarà 3,5 milions d’euros en la nova convocatòria de «Treball als barris». En total, prop de 1.300 persones en situació d’atur es beneficiaran d’aquesta iniciativa, que contempla un conjunt d’actuacions formatives per afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de la ciutadania. Les primeres accions ja s’han posat en marxa i la resta, entre final d’any i al llarg de 2024. El projecte arriba a la 16a edició i es desenvolupa a diferents barris de la ciutat.

  En aquesta convocatòria es desplegaran set programes destinats als col·lectius amb més dificultats per accedir al mercat laboral. Un dels primers que s’ha posat en marxa és la Casa d’Oficis. Ho ha fet abans de finalitzar el mes d’octubre i permet que una seixantena de joves d’entre 16 i 29 anys de la ciutat es formin mentre treballen en especialitats vinculades a la restauració i el medi ambient i la sostenibilitat. Un altre dels programes que també arrencarà els propers dies és el que inclou els dispositius d’inserció laboral dirigits a col·lectius en situació de vulnerabilitat, com són les dones, aturats/ades de llarga durada i majors de 45 anys i persones nouvingudes. Els dispositius arribaran a unes 900 persones.

   

  Plans d’ocupació

  De manera progressiva, entre final d’any i al llarg de 2024, es tiraran endavant la resta d’accions. Entre les actuacions que inclou «Treball als barris», destaca la contractació de persones en situació d’atur en el marc dels plans d’ocupació. En aquesta convocatòria, es contractaran 129 persones per desenvolupar tasques relacionades amb la millora de la via pública, la jardineria i neteja urbana i el manteniment d’edificis municipals.

  La perspectiva de gènere continua sent un dels eixos d’actuació del projecte, que oferirà a les dones del territori l’itinerari formatiu Iria. Aquest programa permet a les participants formar-se en oficis que tradicionalment han ocupat els homes, a partir de tallers d’electricitat, construcció, mecànica de l’automòbil o bricolatge, així com sessions d’autodefensa personal i digitalització. S’hi podran formar 16 dones. En aquesta edició, a més, s’inclou una acció formativa adreçada a una desena de dones perquè obtinguin el carnet de carretons.

   

  Des del 2007 a la ciutat

  El projecte, vinculat a la convocatòria de subvencions de la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya, es va posar en marxa l’any 2007 a Santa Coloma per dinamitzar i millorar la situació econòmica i social de la ciutat. És una iniciativa consolidada que té un retorn social molt positiu al territori. D’una banda, fomenta la igualtat d’oportunitats i promou la formació professional de les persones participants i, d’una altra, millora la ciutat en termes de cohesió social, dinamització econòmica, accessibilitat i qualitat ambiental.

  Al llarg d’aquests anys, s’han invertit a la ciutat un total de 37,24 milions d’euros en les diferents con­vocatòries (sense comptar-ne l’actual) i el projecte ha beneficiat a més de 13.600 persones amb dificul­tats d’inserció laboral. «Treball als barris» està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social – Servicio Público de Empleo Estatal i gestionat per l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls.

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  La UNED de Santa Coloma tanca el primer període de matriculació amb 1.618 alumnes

  Són dades provisionals, atès que del 5 de febrer al 12 de març de 2024 s’obrirà un segon termini

  Xerrades que fan canviar el rumb laboral

  En David García, exalumne d’Atenció de persones dependents en domicilis, torna a l’aula que el va veure formar-se per explicar com el curs va canviar la seva trajectòria professional

  Els arrossos de muntanya protagonitzen el proper taller de ‘Passió per la cuina’

  L'activitat tindrà lloc els dies 15 i 16 de novembre de 17:30 a 20 hores