actualitat

 • 24 | 05 | 2022

  Grameimpuls atén més de 8.500 persones i 312 idees de negoci al 2021

  Són dues de les dades que recull la memòria de gestió de l’empresa municipal

  Grameimpuls va atendre 8.606 persones i 312 idees de negoci al llarg del 2021. Aquestes són només dues de les dades que recull la Memòria de gestió de l’empresa municipal, en un any encara marcat pels efectes de la pandèmia de la Covid-19. El balanç d’activitat de 2021 està distribuït pels set àmbits d’actuació en què està dividit el pla d’actuació 2021-2024 de l’empresa municipal. Es tracta del full de ruta de les polítiques municipals d’emprenedoria i ocupació per aquest període i inclou accions específiques en perspectiva de gènere, energies renovables i digitalització, entre d’altres.  

  Del total de persones ateses, 3.843 van ser en itineraris personalitzats d’orientació i inserció laboral per promoure l’ocupació de qualitat i en igualtat d’oportunitats. Des de gener i fins al desembre, Grameimpuls va gestionar 1.628 llocs de feina i va inserir laboralment 1.768 persones. En els dotze mesos de l’any, 466 alumnes de cursos de formació van fer pràctiques en 228 empreses del territori i el nombre de joves acompanyats en itineraris individualitzats va ser 453. A més, 60 es van contractar per a la Casa d’Oficis. Una altra xifra important ha estat el nombre de contractacions a través de les diverses convocatòries dels plans d’ocupació, 277.

  Accions en igualtat de gènere

  Una de les línies d’actuació de Grameimpuls és fomentar la igualtat de gènere. En aquest sentit, durant el 2021, s’han realitzat 510 itineraris personalitzats en igualtat de gènere i perspectiva LGTBI, 47 dones han participat a l’acció de capacitació Iria que les forma en oficis masculinitzats i s’ha fomentat l’emprenedoria en femení amb la posada en marxa EmpreneDona, un programa per crear i consolidar empreses liderades per dones. Hi ha hagut 40 participants.

  Seguint en l’àmbit de l’emprenedoria, al 2021 han tornat les sessions de cultura emprenedora, amb 391 participants. L’assessorament a la creació d’empreses s’ha recuperat respecte al 2020, amb 368 persones emprenedores acompanyades (un 48,10% de les quals dones) i 579 persones han realitzat formació empresarial (58% dones). Completen les dades en l’àmbit del foment empresarial les 54 empreses creades a través del Punt d’Atenció a l’Emprenedoria (PAE), els 19 negocis als quals se’ls ha donat continuïtat amb el programa Reempresa i les 402 empreses afectades per la pandèmia i acompanyades en l’obtenció de subvencions o finançament.

  Digitalització i economia verda

  El balanç del 2021 es completa amb les 33 accions formatives programades en l’àmbit de la digitalització, en què han participat 481 persones i les actuacions en matèria d’economia verda. En aquest sentit, una trentena de persones s’han format en energies renovables i medi ambient i s’han prospectat 21 empreses del sector.

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  La Grama, un sistema de pagaments digital beneficiós per a les persones emprenedores

  Els negocis que aposten per la moneda local poden acollir-se a diverses línies d’ajuts

  Grameimpuls participarà a la Fira Santa Coloma Orienta

  La trobada tindrà lloc aquest divendres 24 de març de 9 a 19 hores

  La propera formació empresarial estarà dedicada al lideratge digital i emocional

  El taller s’impartirà els dies 22 i 29 de març en modalitat presencial