actualitat

 • 14 | 05 | 2019

  “No em podia imaginar un carrer Sant Jeroni sense la sabateria Savina”

  La Laura Palomera acaba d’agafar el relleu del negoci d’en Manel Pérez i la Paula Marcos, fins ara propietaris de l’emblemàtic comerç

  Amb dues dècades d’experiència en el sector informàtic, un bon dia va decidir canviar de vida. “Portava temps pensant que havia de donar un gir per sortir de l’atzucac”, explica la Laura Palomera, darrera el taulell. La maternitat i uns canvis en l’empresa on treballava com a administradora de sistemes la van fer pensar seriosament en la possibilitat de posar-se pel seu compte. Una formació del SOC sobre emprenedoria va acabar per decantar la balança. “Allà em van parlar del programa Reempresa, que permetia agafar un negoci sense necessitat de començar de zero. Just en sortir de la formació i sense pensar-m’ho gaire més, vaig entrar al seu web”.

  Els astres van voler que en aquell moment –la primavera de l’any passat –, els propietaris de l’emblemàtica sabateria Savina, ubicada al carrer Sant Jeroni de Santa Coloma, haguessin publicat un anunci de cessió de l’activitat. “Volíem que una botiga amb tanta trajectòria pogués passar de mans amb garanties i amb un assessorament tècnic”, apunten en Manel Pérez i la Paula Marcos, expropietaris que van deixar el negoci per jubilació.

  Aquesta és, de fet, una de les característiques d’aquest programa impulsat per la patronal catalana Cecot i la Fundació Autoocupació, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i gestionat a Santa Coloma per l’empresa municipal Grameimpuls. El punt Reempresa ofereix de manera gratuïta assessorament per part de tècnics i tècniques especialistes tant a les persones que volen cedir el negoci (cedents), com aquelles que el volen agafar (reemprenedors/es).

  Acompanyament personalitzat

  “Si no hagués tingut el seu suport no me n’hauria sortit”, reconeix la Laura. “Em van informar de totes les possibilitats: de com demanar el finançament, com capitalitzar l’atur o com fer el pla d’empresa”, hi afegeix. També va ser molt important, en aquest procés, l’acompanyament dels cedents, en Manel i la Paula. De fet, si alguna cosa caracteritza el programa Reempresa és això: que potencia el relleu de negocis, oferint l’acompanyament i l’experiència de les persones que el volen cedir. “En el moment que vam saber que la Laura estava interessada en donar continuïtat a la botiga, vam intentar ajudar-la en tot. De fet, va venir amb nosaltres a visitar proveïdors molt abans de formalitzar el traspàs perquè pogués conèixer les dinàmiques”, diu en Manel.

  El relleu de la sabateria Savina – amb 60 anys d’història – es va fer efectiu el mes de març. “Per a mi, significava molt més que un traspàs: era una botiga que jo coneixia des de petita, doncs soc del barri i passava cada dia per davant l’aparador. No em podia imaginar el carrer Sant Jeroni amb la botiga tancada”, diu la Laura. Per al Manel i la Paula Reempresa també ha estat una experiència positiva. “A Grameimpuls ens van explicar amb molt de detall el programa, que és molt seriós. Ens ha permès traspassar-lo amb garanties”, asseguren. I clouen: “Nosaltres només vam posar tres condicions a la Laura: que li agradés el negoci, que l’entengués i que es pogués fer càrrec d’ell”.

  El punt Reempresa està ubicat al Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls (av. de la Generalitat, 99-101). Per a més informació, us podeu adreçar presencialment a l’adreça esmentada o bé trucar al telèfon 93 466 52 24.

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  Les claus del nou sistema de cotitzacions del treball autònom

  Per donar-hi a conèixer les novetats, s’ha programat un nou taller per al 15 de febrer

  La propera formació empresarial estarà dedicada a la risoteràpia

  El taller s’impartirà el dimarts 31 de gener en modalitat presencial

  Les bones pràctiques a l’empresa centren la propera formació empresarial

  El taller s’impartirà els dies 31 de gener i 2 i 6 de febrer en format virtual