actualitat

 • 18 | 02 | 2021

  Els certificats de professionalitat: què són i per a què els necessites?

  Aquests documents acrediten les competències professionals per desenvolupar una activitat laboral

  Cada any, des de Grameimpuls oferim cursos de formació ocupacional que permeten a les persones participants obtenir el certificat de professionalitat corresponent (CP). Però, saps què són els CP i per a què els necessites?

  Els CP són documents oficials que serveixen per acreditar les teves competències professionals. Aquests títols certifiquen els coneixements, les habilitats i les aptituds que són necessàries per desenvolupar amb solvència una activitat laboral, tal com exigeix el mercat de treball. Els CP tenen validesa en tot el territori Espanyol i s’obtenen a través de la formació.

  Cada certificat de professionalitat acredita una qualificació professional del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals i està configurat per una o més unitats de competència. Cada unitat de competència d’un certificat de professionalitat té un bloc de formació associat que conforma un mòdul formatiu. Quan parlem de les unitats de competència ens referim a coneixements i capacitats que donen resposta a ocupacions i llocs de treball, mentre que els mòduls formatius descriuen la formació que cal per adquirir la unitat de competència corresponent. El certificat de professionalitat inclou pràctiques no laborals en empreses del territori.

  Obtenir d’aquest tipus de certificació és important, perquè els certificats de professionalitat:

  • Reconeixen i acrediten les qualificacions professionals de les persones,
  • Serveixen per demostrar que les persones treballadores tenen aquelles qualificacions, en el moment d’optar a un lloc de treball en el qual s’exigeixi una qualificació determinada;
  • Faciliten l’aprenentatge permanent de les persones mitjançant una formació modular i de forma gradual.
  • Possibiliten la mobilitat laboral en tot el territori espanyol, ja que les qualificacions reconegudes tenen validesa a tot l’Estat. Així mateix, ajuda a la mobilitat laboral dins l’àmbit europeu;
  • Permeten la convalidació parcial amb estudis de formació professional del sistema educatiu.

  Els CP estan dividits en famílies professionals i en tres nivells de qualificació (nivell 1, nivell 2 i nivell 3). Pots conèixer els requisits d’accés en aquest enllaç.

   

  Certificats de professionalitat a Grameimpuls

  Aquest any, oferim més de 30 cursos de formació ocupacional amb els quals pots obtenir el certificat de professionalitat corresponent. Pots consultar el catàleg de cursos, el centre on s’imparteix i el certificat de professionalitat que pots obtenir clicant aquí. Per a més informació pots contactar-nos en el telèfon 93 466 15 65.

  COMPARTEiX EN XARXES

 • Notícies relacionades

  En marxa el Club de feina per a dones a La Ciba

  El servei, que ja es dona a les oficines centrals de Grameimpuls per al públic en general, s’oferirà els dijous de 9 a 13 hores

  Contractats 60 joves de Santa Coloma dins del programa Casa d’oficis

  Les contractacions arriben després que hagin superat un mòdul de formació de 6 mesos de durada

  El Servei d’Informació i Orientació Laboral atén més de 1.000 persones els tres primers mesos de l’any

  En el mateix període, el nombre de consultes que s’han fet a través del Servei d’Atenció Immediata ha estat de 2.092

  La plataforma d’orientació en línia aglutina ja més de 80 píndoles formatives

  El servei està adreçat a persones en procés de cerca de feina o aquelles que volen millorar la seva situació laboral